Rutes Amposta

Foto: 

Cedida

Descobreix els racons i secrets d’Amposta

Cada cap de setmana es pot gaudir d’un itinerari guiat pels racons més emblemàtics de la ciutat i pel paisatge natural d’Amposta
Surtdecasa Ebre
,
23/08/2021
Entorn
La visió de tot indret és ben canviant si en coneixem la seva història i entenem, així, el perquè en l’actualitat és com és. D’aquesta manera, tot plegat adquireix un altre atractiu i una altra mirada. Amposta té molt per a oferir i, acompanyats de guies que en coneixen bé la seva vida, costums i racons, compartiran amb vosaltres tot aquest saber per gaudir de l’entorn amb uns altres ulls.

Hi ha moltes maneres de conèixer un territori, fins i tot als que pensem que de ben segur en coneixem tots els ets i uts. Optar per una visita guiada ens ajuda a fixar-nos en detalls que, d’altra manera, possiblement ens passarien per alt. Si visiteu Amposta, no deixeu escapar l’ocasió de descobrir-ne cada detall de la mà de guies experts, l’experiència no us decebrà! Compartim amb vosaltres algunes de les propostes de rutes guiades de les quals podeu disposar durant els caps de setmana d’estiu.

 

  • imatge de control 1per1


1. Ruta per l’Amposta desconeguda, la història que fa la ciutat
Els matins dels dissabtes d’estiu podeu recórrer Amposta des dels afores fins al nucli antic. La ruta comença a la Torre de la Carrova, on s’hi podrà accedir per descobrir com és el seu interior mentre estem atents a l’explicació dels seus orígens, usos i història. Fins i tot podreu pujar al terrat de la torre per albirar les excepcionals vistes de l’entorn. La torre de la Carrova forma part d’una línia de fortificacions que vigilaven tot el que pogués esdevenir en aquest tram del riu Ebre. A més, a l’espai on se situa la torre, una de les més ben conservades de la zona, també s’han fet diverses troballes de caràcter arqueològic de l’etapa preromana. La visita continua pel nucli antic de la ciutat d’Amposta, en què els guies us explicaran un bon grapat de detalls del seu patrimoni, entre els quals s’hi compten el pont penjant, el castell o els diversos edificis modernistes. També visitareu el mercat municipal, el nucli de la vida comercial de la vila.
> Més informació

 


2. Ruta en bici per la Tancada, un entorn natural excepcional
Els diumenges al matí és el torn d’aquesta fantàstica ruta per la Tancada, un espai declarat Reserva Natural de Fauna Salvatge. En un terreny planer com aquest, recórrer el paisatge a cop de pedal és un autèntic plaer i una bona ocasió per abastar més quilòmetres de paratges naturals que inclouen el canyís com a vegetació principal, els arrossars amb els pagesos cultivant la terra i el paisatge infinit entre sorra i aigua. Durant l’itinerari es busca el millor lloc per contemplar els convidats d’honor, els flamencs. També podreu veure ànecs collverds, martinets blancs, gavines, cigonyes i, sempre, amb les millors explicacions dels guies que us acompanyaran i, finalment, us portaran fins al Trabucador per fer-hi un bon bany de peus. Visitar el Parc Natural del Delta de l’Ebre sempre és una opció encertada, coneixereu de primera mà aquest lloc tan increïble a dues rodes.
> Més informació

 


3. Ruta en bici per l’Encanyissada, la llacuna a cop de pedal
La llacuna més gran de tot el Delta de l’Ebre és la de l’Encanyissada. Durant un matí en bicicleta podreu recórrer un espai d’ampli abast que acull una gran biodiversitat d’espècies, entre les quals s’inclou la nidificació de diverses aus. Procurant no alçar la veu, us explicaran què propicia un espai com aquest i què podem fer per preservar-ne la vida en tots els àmbits. Un cop més, es tracta d’una sortida ideal per a fer amb nanos, ja que les rutes són ben planeres i podran descobrir un món natural i ple de vida. No us deixeu perdre l’ocasió i les explicacions dels guies experts.
> Més informació

 

Més informació: 

A

També et pot interessar