Deltebredansa 2018

Foto: 

Cedida
'Mulïer' de cia. Maduixa

Els 10 imperdibles del Deltebre Dansa

Us presentem els espectacles que no et pots perdre en l'edició 2018 que se celebrarà del 16 al 28 de juliol
Surtdecasa Ebre
,
03/07/2018
Espectacles
  • imatge de control 1per1

Sembla que la carrera estratosfèrica del Deltebre Dansa encara no hagi tocat fons. Arriba el festival de dansa a Deltebre amb una programació artística amb la presència de més de 80 artistes internacionals, que actuaran entre el 16 i el 29 de juliol. Us hem seleccionat aquells espectacles que per originalitat i qualitat no us podeu perdre sota cap concepte. I també us recomanem la IV Nit Solidària i del Circ, el Circuit 'Deltebre, atracció natural' i el Soul Train Deltebre. Aquests tres dies seran molt especials perquè seran vetllades on hi haurà actuacions curtes de diversos artistes.  A més, el festival renova el seu concepte d’street food i proposa una experiència gastronòmica informal, sorprenent i de qualitat amb una concentració de Food Trucks on, abans i després dels espectacles, es podran assaborir deliciosos menjars al costat del riu i de la Carpa Deltebre Dansa, ubicada al costat del riu Ebre.
 

1. 'Mulïer' de cia. Maduixa
'Mulïer' és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge volen investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i continuen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers de la societat.
Quan? Dilluns 16 de juliol (+info)

2. 'Asuelto' de HURyCAN
A terra, a dos passos de nosaltres, els cossos xoquen, s’estripen, s’atrauen, es fan i es desfan. Violència, humor i tendresa. Sorprenent és la potència de la dansa, dels ballarins que es retorcen i resisteixen, com si la seva pròpia vida estigués en joc. 'Asuelto' és una exploració en procés del nostre treball; una observació dins de la nostra realitat per aconseguir accions necessàries, comprendre la vida com un organisme, com un cos en moviment, que transmet i comparteix allò que és: màgic i tangible, conceptual i sensible, bell i lleig… Viu.
Quan? Dimarts 17 de juliol (+info)

3. 'O'DD' de Race Horse Company/Rauli Dahlberg
'O’DD' és una peça de circ contemporani d’una altra dimensió, on un home se somia a ell mateix d’una manera distinta. És una història d’aventures de la humanitat en les entranyes de la gravetat manipulant les lleis de la física i, finalment, intentant fugir d’elles. En l’escenari d’un món futurista i net, 'O’DD' altera l’aparença i l’essència de ser humà, talla l’individu en rodanxes, separant la ment del cos, l’acció del pensament i crea una lluita sense fi per a un major enteniment del que som. El centre de l’espectacle són els moviments acrobàtics sense paraules, la manipulació d’objectes i impressionants efectes visuals. Es tracta d’un nou concepte de circ contemporani, és el futur i la realitat somiada. Aquest és un treball en progrés i un extracte de la peça completa de Rauli Dahlberg.
Quan? Dimecres 18 de juliol (+info)

4. 'Envà' d'Amer i Àfrica Circ Cia.
Entre 250 kg de palla i 125 kg de massa humana, dues persones divaguen a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, sobre les peculiaritats de les relacions humanes. Un envà és una paret prima que es construeix per separar espais. Les persones sovint construïm parets mentals que ens protegeixen d’un suposat perill emocional respecte els altres. Ens passem la vida buscant la manera d’alliberar-nos i l’únic que cal és tirar a terra l’envà que ens impedeix sentir plenament i comunicar-nos sense barreres. Simbòlicament, reflectim l’estupidesa de la naturalesa humana i totes aquelles accions que fem en va per trobar-nos amb l’altre.
Quan? Divendres 20 de juliol (+info)


Espectacle 'Asuelto'                                                                                          Foto: Miguel J. Berrocal Gomez


5. 'Pelat' de Joan Català
'Pelat' és silenci, és expectació, és força, és tensió, és participació màgica, espontània, és poesia corporal. 'Pelat' és innovació, és moviment, és acció. 'Pelat' és una proposta arriscada, sincera, diferent, única. Un espectacle original que combina dansa, teatre i circ. Una creació basada en l’estudi del cos, el moviment, les tradicions, el treball artesanal i el comportament dels éssers humans. 'Pelat' és una proposta que esborra les barreres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Una revisió de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.
Quan? Dissabte 21 de juliol (+info)

6. 'Go Figure Out Yourself' de Ultima Vez – Wim Vandekeybus
'Go Figure Out Yourself' és una trobada amb el públic en un espai nu. Cinc personatges diferents us portaran més enllà de les parets protectores de l’escenari, mostrant-vos un lloc on donar forma als vostres pensaments. 'Go Figure Out Yourself' és una expedició que ho abasta tot. Cap a una banda sonora de paraules, música i ball que convida a rendir-se en un camí impredictible i emocionant. La peça examina els límits entre el públic i els artistes, deixant-te amb més preguntes que respostes. La lentitud del conjunt contrasta amb la velocitat de l’individu. Tot és com és.
Quan? Dissabte 21 de juliol (+info)

7. 'Move in' de Fekat Circus
'Move in' és el viatge dels migrants; un viatge utòpic, esgotador, ple d’expectatives i contat amb tècniques de circ: acrobàcies, bàscula, roda Cyr, malabars i manipulació d’objectes. Set artistes originaris d’un projecte social de circ que impressionen amb la seva destresa. Una creació visual sorprenent que ens trasllada a un món de llum, d’il·lusió i tenacitat, on també estan presents les ombres de la lluita i, en ocasions, les del fracàs. Un crit de dolor i esperança per la situació que viuen milers de persones cada dia en la seva cerca d’un món millor. Un espectacle que ens ofereix una visió de la cultura africana contemporània.
Quan? Dissabte 21 de juliol (+info)

8. 'Sin' de Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui
El duo explora l’oposició entre Eros i Tànatos, entre l’instint de la vida i el de la mort dins de la intimitat de la parella. La natura destructiva de la passió, la toxicitat que sorgeix en la parella, la cerca de control d’un sobre l’altre, la inestabilitat entre dues persones… Gestos animals, serpentins i, de vegades, amb forma d’aranya, expressats en un joc d’oposició entre la vida i la mort, on un dibuixa l’energia vital de l’altre. La conclusió es troba a l’inici, com un peix que es mossega la cua.
Quan? Dilluns 25 de juliol.

9. 'Cuculand Souvenir' de R.O.P.A. - Roberto Olivan Performing Arts
Amb dansa, circ i arts visuals, set artistes sobre l’escenari mostren històries sobre l’impacte de l’evolució tecnològica en la nostra quotidianitat. Històries aïllades i independents que ens conviden a deixar-nos emportar per unir-les sota el nostre propi criteri. Històries d’una mena de terra de bojos o cuculand, que ens evocaran un souvenir d’un temps passat. Històries de canvi, avenç i retrocés, de fricció entre un passat actualitzat i un futur per construir. Històries sobre la complexitat, la senzillesa i les absurditats de la vida. Històries que mostren, però que no jutgen. Històries que formen part de la nostra realitat.
Quan? Dimarts 26 de juliol (+info)

10. 'Furieuse Tendresse' de Cirque Exalté
El 1975, Patti Smith presenta el seu àlbum 'Horses', una concentració de rock salvatge i poesia ardent. 43 anys després, com per una coincidència vertiginosa, impulsat per aquesta passió contagiosa, Trois Exaltes passa a ser el centre d’atenció. A través de l’estrèpit ensordidor de la intensa acrobàcia i frenètica poesia, celebren alegrement la llibertat, en una banda sonora de rock. S’esforcen per despertar i apreciar l’amant rebel enterrat en cadascun de nosaltres. 'Furieuse Tendresse' és un crit. Un espectacle excitant creat per expressar la intensitat de la vida i de l’instant. Una invitació a experimentar el contacte humà a través del circ i els extrems.
Quan? Dissabte 28 de juliol.

Més informació: 

A

També et pot interessar