Big Mama

Foto: 

Cedida
Big Mama homenatjant Teresa Pàmies

Els 5 imperdibles de Litterarum

Se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny a Móra d'Ebre juntament amb la Fira del Llibre Ebrenc
Surtdecasa Ebre
,
16/05/2019
Espectacles
Litterarum Móra d’Ebre ja ha presentat la nova edició de la fira, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny. Aquest any, en la dotzena edició del certamen, es programaran una quarantena d'espectacles de música, teatre i màgia, tots ells vinculats amb la literatura catalana, tant infantils com per a adults. Hi tindran cabuda actuacions inspirades en l'obra dels grans noms de les lletres catalanes, com Prudenci Bertrana, M. Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Joan Salvat-Papasseit, M. Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Josep Carner i Joan Maragall. Us destaquem allò que no us podeu perdre i us adjuntem el programa per poder consultar tots els espectacles que tindran lloc en emplaçaments patrimonials de la capital de la Ribera d'Ebre.

1. Homenatge del naixement de Teresa Pàmies
Big Mama, una de les referents musicals del blues a casa nostra, homenatjarà l'escriptora Teresa Pàmies, amb l'espectacle 'Teresa Pàmies, la llengua com a ofici', una conferència-concert amb 10 cançons. Albert Estengre i Mercè Boher hi presentaran 'La vida escrita', un espectacle de petit format que a partir de teatre, cançons i lectures repassa la vida de l'escriptora. Per als més petits, Berta del Poblet hi interpretarà 'Hola, sóc la Teresa', una escenificació teatralitzada de la seva biografia

2. Homenatge del naixement de Joan Brossa
Al seu torn, la companyia Màgia Diver presentarà 'Brossabadat', una obra que barreja màgia i lectura, llibres i fantasia a través de contes i rondalles de Joan Brossa. Possiblement el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX. La seva obra creativa abraçava tots els aspectes de l'art: la poesia, la prosa, el cinema, el teatre, la música, el cabaret, les arts escèniques, la màgia, el circ i les arts plàstiques. De fet, per a Brossa no existien diferències entre els diversos gèneres.

3. Concert del cantautor valencià Pau Alabajos
Entre els espectacles hi destaca el concert del cantautor Pau Alabajos, que interpretarà el disc 'Ciutat a cau d’orella', amb poemes musicats de Vicent Andrés Estellés. Un treball en el qual el músic valencià ha volgut portar Estellés a un camp actual, embolcallat d'un pop que poques vegades s'havia combinat amb la seva poesia.
 

  • imatge de control 1per1


Miquel Gil

4.  Dolors Miquel i Marc Egea
La poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea presentaran l’espectacle 'Un cor de carn', un recital de poesia medieval catalana d’autors com Ramon Llull, Ausiàs March, Pere Torroella i Jordi de Sant Jordi. Els textos aniran acompanyats d’una selecció de danses medievals i improvisacions interpretades amb la viola de roda. 

5. Miquel Gil
Els poetes Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Anna Montero i Teresa Pascual, entre d’altres, són a la base del disc 'Geometries', el nou àlbum de Miquel Gil, un treball carregat d’elements polièdrics i sonors de la música mediterrània, que presentarà en concert a Móra d'Ebre. El disc inclou cançons de nova composició, cants oberts (a l'estil de la música andalusina) i sonoritats i textures al damunt de melodies tradicionals.

Més informació: 

A

També et pot interessar