Deltebre Dansa

Foto: 

Surtdecasa
Imatge del Deltebre Dansa

Els 10 imperdibles del Deltebre Dansa

El festival tindrà lloc del 6 al 19 de juliol a la gegant carpa de circ ubicada a Deltebre
Surtdecasa Ebre
,
03/07/2015
Espectacles
El festival més internacional de les Terres de l'Ebre ja està aquí. La dansa, la música i el circ es convertiran durant dues setmanes en els protagonistes de les nits d'estiu a Deltebre. Desenes d'espectacles de companyies internacionals que es representaran en una gran carpa de circ amb capacitat per a 900 persones. L'art contemporani en moviment aterra al Delta de l'Ebre i nosaltres t'hem fet una selecció d'aquells espectacles que, segons els experts, no t'hauries de perdre. Recorda que els espectacles són gratuïts però enguany s'haurà de reservar entrada.

1. El respirar del Cirque Circocentrique
Un projecte sobre l’estreta correlació entre esdeveniment, emoció i les seves influències sobre la respiració. Cossos que es converteixen en l’únic llenç on dibuixar aquest trinomi, i la respiració el fil conductor subtil que uneix els artistes amb el públic, per tal de compartir tot tipus d’emocions, sorpreses o pors… L’espectador experimenta el vertigen, el desequilibri i la suspensió mentre mira a les màquines acrobàtiques, símbols de la rodonesa i el moviment cíclic: un globus, una roda cyr i pilotes. Quan som honestos, curosos i amb la ment oberta, la nostra irracionalitat, l’instint i les habilitats ens empenyen encara més en un viatge de descobriment. Això ens porta a un lloc on podem ser fràgils i sense cap tipus de protecció, un lloc on podem explorar coses senzilles i expressar emocions.
Quan? El 6 de juliol a les 22:00h

2. Il·lusió de la nit del Colectivo Cla
Aquest treball és la segona coproducció que es realitza de manera independent entre el Col·lectiu Clá de Costa Rica i el coreògraf Anton Lachky (Brussel·les/Eslovàquia). Aquest espectacle juga amb la il·lusió dels personatges de la nit, el trànsit en un mateix espai físic que genera les més diverses dinàmiques, emocions i reaccions. Les nits poden ser diferents i els personatges també, cadascun amb una història, que pot ser llegida de molt diferent manera, cadascun amb un moment que explicar. D'aquesta manera, s'entreteixeixen les seves vides, jugant i sobrevivint.
Quan? El 16 de juliol a les 22:00h

3. La corretja i el plom de Tiziano Lavoratornovi i Alexis Rouvre
Alexis Rouvre ens convida al cor d’una recerca persistent i virtuosa. Igual que el personatge que ens ofereix, Alexis va analitzant incansablement les possibilitats de manipulació de cordes, que poden ser molt grans, petites o reduïdes a unes poques fibres. Esmolant constantment el seu gest, Alexis va manllevar el cal·lígraf Zen per al seu mètode: el model per a dir més. És com si Alexis Rouvre estigués encapritxat amb la corda, el filferro i les cadenes. Navegant per aquest entusiasme embriagador, realitza malabars amb entusiasme i manipula les cordes perquè tot faci un sobtat gir en una bola, una serp o una xarxa complexa en ella mateixa al centre. Però és l’aranya o la mosca?
Quan? El 12 de juliol a les 21:00h

4. Paradise is not in the sky! d'Horacio Macuacua & Edivaldo Ernesto
'Paradise is not in the sky!' és un espectacle d’improvisació que emergeix del desig mutu d’explorar les possibilitats del moment present. Dos organismes en la vida de la seva pròpia història. Durant aquest viatge Horacio Macuacua i Edivaldo Ernesto compartiran històries que tots ja coneixem, històries que s’han oblidat, o per esbrinar. De fet, tothom està fet de milers d’històries, comportaments, coneixements, cultures, idiomes i gestos. En un viatge indestructible que va començar abans del seu inici, la intuïció, la sensibilitat, i els instints, marcaran el significat de portar aquesta investigació a límits insospitats. A on anem? No ho sabem! Però d’alguna manera ja hem començat a imaginar.
Quan? El 14 de juliol a les 22:00h

5. Race Horse Company, la fúria i l'humor negre
La companyia Race Horse Fusion barreja el perill i la diversió amb la fúria inesperada. Les marques de la companyia són l’humor negre i les acrobàcies increïbles, que amb la seva fusió omplen l’escenari amb l’estil únic que ens arriba des de Finlàndia. Race Horse Company va ser fundada l’any 2008 per Petri de Tuominen, Rauli Kosonen i Kalle Lehto, per la necessitat de crear un nou tipus de circ contemporani intransigent, personal i nou. Les actuacions crues i bàsiques de Race Horse Company es basen en l’estètica del caos, l’humor i la sorpresa. La companyia s’acosta al circ sense qüestionar, deixant la filosofia i el pensament als espectadors.
Quan? El 18 de juliol a les 22:30h

6. L'espectacle de Roberto Olivan i l'Enclave Arts of Moviment
'A Place To Bury Strangers' és un punt de partida, un camí de tornada a la casa que cadascú podria considerar essencial. La història és narrada com un viatge a les pors, ansietats i inseguretats, però també a les esperances, somnis i la utòpica recerca per l’alliberament espiritual, combinant formes orgàniques amb força i energia, proposant sempre registres i emocionals fresques.
Quan? El 9 de juliol a les 22:00h

7. L'alliberament del cercle viciós de Jukstapoz
Prenent fragments seleccionats de la peça completa anomenada 'Vicious Cycle', la companyia ha esculpit una versió més petita del món que ells mateixos han creat. A la peça original es va proposar descobrir maneres d’alliberar d’un cercle viciós de repetició eterna i trobar els models de comportament que sempre ens porten als mateixos pensaments, actes i errors. Pretenen explorar si cada nou començament és realment un nou començament. El desplaçament teatral en la fisicalitat encarna els personatges, apropant-se a una connexió comuna amb l’artista i el seu públic. Observar un cicle d’atracció i decadència està ple de contrastos i contradiccions, només per descobrir que aquesta observació és un somni lúcid.
Quan? El 13 de juliol a les 22:00h

8. Milan Tomasik revisa les interaccions dels nostres cossos
Inhalar-exhalar-congelar-acció-reacció són els teixits connectius a 'The Hunting Season'. Durant l’exercici es produiran escenes amb l’ascens, l’augment i, sobretot, l’alliberament de la tensió. Cada acció de caça exigeix ​​concentració, atenció, auto anul·lació, integració en l’entorn i l’escolta interna (corporal), a més dels impulsos externs. Tot el que ens porta a alliberar ràpidament la tensió, desencadena un acte ràpid de la captura. Per tant, el principi de la caça està sent internalitzat i cap a l’exterior es convertirà en “xocs” entre els ballarins. Tot això ens porta a fer-nos una idea de la nostra estructura corporal, de la percepció d’un mateix, dels altres i del grup. A partir d’aquí, arribarem a una història que sobrepassa la psicologia d’un individu, de la caça, i d’un grup. No és simplement una història sobre les (inter) relacions sobre la captura, és la història del món i de la humanitat. És un procés que ens mostra imatges de les nostres bogeries, de l’egoisme, de la vulnerabilitat, de moments de bellesa. Aquí la performance amb les seves escenes individuals relaxa i concentra, es concreta. Benvingut a casa, al món de la tensió, la relaxació, la captura i el (sense) sentit, a més de l’humor, la ironia, la competència i duets punyents, en soledat. Així és la vida.
Quan? El 13 de juliol a les 22:00h

9. Creació col·lectiva del Deltebredansa de Roberto Magro
'Sapitó' és el nom que porta aquesta creació. Per començar a muntar la carpa de circ, el primer és el dibuix a terra, i després passa a ser “només el treball físic, el fet de clavar les estaques a terra, elevar el pal i estirar la tela i els pols per tancar les cortines al seu voltant”. Així que la creació comença amb un parell de mans i guants, un dibuix a terra, i després la continuació en les propostes d’investigació del dibuixat físicament. Un experiment d’investigació col·lectiva, un moment de pura creació on el circ, la dansa, la música i la població local, es reuniran durant una setmana, i després presentaran els resultats de la seva investigació a la carpa. Roberto Magro és director artístic de La Central del Circ a Barcelona, artista de circ, dramaturg, professor i director.
Quan? El 12 de juliol a les 22:00h

10. Nit Solidària
Serà Guillem Albà i Marabunta qui guiï amb la seva bogeria, descontrol amb classe i enèrgica energia una nit on el propòsit serà endinsar-se en el món del clown que ens oferiran diversos artistes de circ contemporani. Les nits del circ acostumen a tenir una gran assistència de públic, així que reserveu ràpidament les vostres entrades i, si us quedeu sense, recordeu que també hi haurà un escenari exterior amb una pantalla on es podran veure en directe els espectacles de la Nit Solidària i del Circ. La marca d'arròs Nomen ha estat l'impulsora d'aquesta nit. Ah, i recordeu-vos de participar en la recollida d’aliments.
Quan? El 8 de juliol a les 22:00h

 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Amb la voluntat d’apropar espectacles d’alt nivell artístic i per tal de controlar millor l’aforament (que ara se situa en 900 persones per nit) i intentar evitar que ningú es quedi sense lloc, el Festival Deltebre Dansa integrarà un sistema de reserva d’entrades gratuïtes a través de Ticketea. Les reserves es podran realitzar diàriament de 4 formes diferents: a través de la web oficial del Festival (www.deltebredansa.cat) i des de les seves xarxes socials; des del portal de Ticketea; a la taquilla situada a les instal·lacions del Festival (horari: 8.30 - 22 h, i després de cada espectacle), i per telèfon en el següent número d’atenció: 902 044 226. La reserva s’activarà sempre a les 23 h del dia anterior a l’espectacle. Les reserves on-line només demanaran un registre ràpid al sistema i deixaran reservar fins a 4 entrades per persona, no numerades i que s’hauran de presentar impreses per validar-les digitalment i per ordre de cua. Un cop es completi l’aforament, el sistema de reserva d’entrades es tancarà i s’anunciarà pels diferents canals de comunicació oficials del Festival.

www.deltebredansa.cat

 

 

A

També et pot interessar