Emportats

Foto: 

Cedida
Espectacle 'Emportats' de La Trócola Circ

L'apocalipsi i la lluita social marquen els espectacles del FesticAM

Del 5 al 10 d'octubre les funcions de circ i teatre tindran lloc en diferents ubicacions d'Amposta
Surtdecasa
,
30/09/2021
Espectacles
Del 5 al 10 d'octubre la 8a edició el festicAM, el Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta, que ofereix sis dies d'espectacles, instal·lacions artístiques, animacions, circ, teatre, dansa, música, arts visuals i de carrer, performances i arts en viu, a diferents punts de la ciutat. Els arguments dels espectacles en moltes ocasions vinculats a l'actualitat del temps present mostren les inquietuds humanes i també els intents d'expressió i comunicació. Consulta els arguments dels espectacles!

1. 'Container' de la companyia Emilai Gargot (Co-producció FesticAM)
L'adolescència és una puta guerra, ser jove una revolució i si formes part d’aquests camps de batalla, aquest espectacle és per tu. 'Container' és la teva oportunitat per a jugar una partida sense conseqüències; inicia sessió per a traslladar l’odi que es crea a les xarxes socials a l’espai públic real. Sense filtres ni censures, siguis el teu jo virtual en un espai idoni per alliberar el teu odi. A través d’un contenidor en flames, un avatar i els teus WhatsApps, treu sense por el teu hater interior.
Quan? Divendres 8 d'octubre a les 10 i 12 hores.
Durada: Plaça de l'Ajuntament.

2. 'De tu a tu' de la Companyia Mur (Suport a la Creació FesticAM 2021)
'De tu a tu' neix d’un emocionant projecte de teatre integrat que va néixer fa quatre anys amb l’arrencada de 'Mur', l’espectacle que dona nom a la companyia. Si amb 'Mur' la intenció era parlar de les barreres existents en la societat i, especialment, d’aquelles que afecten a les persones amb discapacitat -i no només les físiques-, en 'De tu a tu' es proposa partir d’un món sense murs ni obstacles i crear desde el moment en que dos persones poden mirar-se als ulls i tractar-se de tu a tu.
Quan? Divendres 8 d'octubre a les 22 hores.
Lloc: Plaça Ajuntament.

  • imatge de control 1per1

3. 'Secrets' de Tombs Creatius
'Secrets' és un espectacle vivencial de carrer que proposa al públic de totes les edats ser protagonista de la seva pròpia història a través d’un recorregut en la recerca d’un gran secret, que només descobriran jugant i deixant-se portar per la curiositat. Artesania i tecnologia es combinen per oferir una experiència personalitzada, intensa i intransferible. 'Secrets' no es pot veure, s’ha de viure!
Quan? Dissabte 9 d'octubre i diumenge 10 d'octubre, passis durant tot el matí.
Lloc: Plaça Cecília Carballo.

4. 'The legend: born to fail' d'El Gran Dimitiri
Dimitri, un geni de l’escenari segons ell, tot i que de dubtosa reputació artística, s’enfronta al seu tercer treball en solitari. Després de gairebé actuar en prestigiosos festivals, sales B dels millors teatres i de gairebé guanyar algun premi, Dimitri té una epifania: “He nascut per a ser una llegenda de l’escena”. Així que munta un espectacle en el que es jugarà la vida.
Quan? Dissabte 9 d'octubre a les 13 hores.
Lloc: Plaça Ajuntament.

 

Jean Philippe Kikolas presentarà 'Calor' | Foto: Cedida
5. 'Calor' de Jean Philippe Kikolas
'Calor' s’inspira en la situació en la que viuen moltes persones sense sostre. Viatgers involuntaris, nòmades del nostre temps. 'Calor' tracta sobre les relacions humanes i la recerca de la pròpia llar. Combina el clown amb les arts del circ, presenta un univers oníric i poètic en el que el públic és convidat a sentir, a imaginar, a riure, a pensar i a jugar.
Quan? Dissabte 9 d'octubre i diumenge 10 d'octubre a les 18 hores.
Lloc: Plaça de l’Aube.

6. 'Que s'acabi el món és culpa meva' de l'Associació La intempèrie
Què faries si el món s’acabés d'aquí una hora? Podem seguir somiant davant l'evidència d’un món que s’acaba? La Marina i la Vicky es troben al menjador del seu pis compartit quan comença el compte enrere: d’aquí a una hora, el món s’acaba. Davant d’aquesta urgència, les dues joves improvisen la manera d’habitar aquest temps de descompte.
Quan? Dissabte 9 d'octubre a les 20 hores.
Lloc: Pati de l’Antic Col·legi de les Monges.

7. 'Tabula rasa' de la companyia Les Cícliques
Segons el concepte filosòfic tabula rasa "full en blanc", les persones naixem amb la ment buida i tots els coneixements i habilitats són fruit de l'aprenentatge. Amb la finalitat de recuperar la seva memòria després d’un accident i poder trobar la seva autenticitat, la protagonista es qüestiona quin és l'origen del seu concepte. En aquesta recerca descobrirà que, més que les paraules, allò important és el paper on s'escriuen. Un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere.
Quan? Dissabte 9 d'octubre a les 21:30 hores.
Lloc: Plaça Ajuntament.

 

Los Galindos presentaran 'M.D.R. Mort de Riure' | Foto: Cedida
8. 'M.D.R. Mort de Riure' de Los Galindos
Tres pallassos s’enfronten a un gir inesperat. Què ha passat? Què faran? La justícia els farà costat, trobaran una solució o hauran de ser condemnats? Melon, Rossinyol i Mardi us necessiten per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític. Només us arrisqueu a morir de riure.
Quan? Dissabte 9 d'octubre a les 23 hores.
Lloc: Pl. Santa Susanna.
*L’espectacle es desenvolupa a un altre espai al que el públic serà conduït per la companyia pel que és imprescindible estar al punt de trobada puntualment.

9. 'Rojo' de Mireia Miracle
És el camí d’un clown, és un viatge cap als límits, aquells que ens imposen i els que nosaltres mateixos ens creem. 'Rojo' és un espectacle on el públic entra en acció: és una massa de gent que diu adéu movent mocadors blancs, és un cafè al peu d’una frontera, és algú que sosté una corda. 'Rojo' crea imatges poètiques amb la gent, és un joc entre molts. El motor del viatge, és el desig d’arribar a l’altra banda, en el lloc on són els altres.
Quan? Diumenge 10 d'octubre a les 13 hores.
Lloc: Plaça Ajuntament.

10. 'Femin(ismes)' de la companyia Sinergia
'Femin(ismes)' és una onada de crits: de les silenciades, de les que bramen i de les que ja no hi són. És un clam de llum, però també de reivindicació. D'alçar-nos. Totes. Unides. I, si volen, tots. És un prou. Fins aquí. Fins mai. Fins mai més. És unió, és força, és poder. És valor, és voler. Voler estimar-se. Voler-se lliure. Viva i feliç.
Quan? Diumenge 10 d'octubre a les 19 hores.
Lloc: Pati del Col·legi de les Monges.

 

La Cia. Sebastián García Ferro presentarà 'Upper vol.I' | Foto: Cedida
11. 'Upper vol.I' de la companyia Sebastián García Ferro
És una peça concebuda a partir d’una classe d’aeròbic, amb tots el seu tics i llocs comuns, guiada per tres performers femenines professionals i un DJ. Una proposta oberta a totes aquelles persones del públic que vulguin participar-hi, una classe d’aeròbic que es va convertint en coreografia i que acaba finalment en una festa. Una gran festa on el culte al cos i el fet d’estar en forma deixen de tenir importància, on el més important és donar total llibertat al nostre moviment.
Quan? Diumenge 10 d'octubre a les 20 hores.
Lloc: Plaça del Castell.

12. 'Emportats' de La Trócola Circ
Espectacle que combina diferents disciplines: acrobàcia, malabars, música i recerca amb objectes (portes). A través del joc amb allò que és visible i allò que no ho és i utilitzant diferents llenguatges, emergeix una estètica que submergeix l’espectador en un atractiu viatge per als sentits. Espectacle on la coordinació, la precisió i l’energia traspassen els límits establerts i en el que la indiferència no serà una opció.
Quan? Diumenge 10 d'octubre a les 22 hores.
Lloc: Plaça Ajuntament.

13. 'Duo Balance' de Rafa & Nona
Combinat de circ que transportarà l’espectador a través de diferents disciplines: acrobàcia a terra, equilibrisme sobre objectes i contorsionisme... Números sorprenents amb un ritme trepidant i amb la complicitat del públic garantida.
Quan? Dimarts 5, dimecres 6 i dijous 7 d'octubre.
Lloc d’actuació: Centres educatius de la ciutat d’Amposta.

A

També et pot interessar