Lluna

Foto: 

Drew Tilk

Les 4 nits d'estiu a la Baranova de Tivissa

Els dissabtes d'agost gaudeix de la cultura en un mirador privilegiat
Surtdecasa Ebre
,
03/08/2020
Espectacles
"La Baranova pels tivissans és la plaça de trobada. Cada nit tots els nens del poble hi juguen i els grans comparteixen experiències la fresca" assegura Montse Perelló, alcaldessa de Tivissa. Un escenari privilegiat mirador de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó. La iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova' de Tivissa va nàixer, ara fa set anys, per recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça en un espai de convivència lúdico-festiva. "La nostra idea és oferir propostes culturals properes que tinguin relació amb el poble, ja sigui pel contingut, pelsprotagonistes o per l'escenari" assegura Perelló. Per tot plegat, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova' desenvolupa, durant els caps de setmana del mes d'agost, tot un seguit d'activitats a l'aire lliure. "Són propostes que costa que arribin als pobles perquè són poc comercials però que també interessen els veïns d'aquí, que moltes vegades no tenen l'oportunitat de desplaçar-se al Bartrina de Tarragona o a la Beckett de Barcelona, per posar un exemple" explica Perelló. Us hem seleccionat les quatre propostes d'enguany.
  • imatge de control 1per1

1. Nit Lírica
La primera nit de les programades, s'ha hagut d'ajornar a causa de la prevenció de contagis de Covid-19. Però el recital de lírica a càrrec de la darmosana Sara Blanch, soprano, i Carles Pachon, baríton, tindrà lloc a finals d'agost. Acompanyats al piano de Josep Buforn, els dos reconeguts cantants d'òpera oferiran un repertori en el que demostraran la seva qualitat líria, que els ha portat a visitar alguns dels millors teatres del món.
Quan? (Ajornat/Pendent nova data)

 

Marina Mulet
2. Nit Literària
Espectacle ‘L’Espai Infinit’ és un contacontes per adults, a càrrec de l'actriu Marina Mulet de la Companyia La Sala del Temps. És un espectacle presentat al Litterarum i és la representació de tres contes literaris dels autors del País Valencià. L’espectacle és un recorregut de contes, amb textos dels escriptors Rafa Gomar, Mercè Climent i Gràcia Jiménez, en què sereu testimonis de diverses històries que us portaran a viatjar per l’espai infinit de la imaginació. Un viatge hipnòtic, de paraules, paisatges, ombres i emocions. Quines persones us acompanyaran en el trajecte? Quin paisatge veureu avui? Quins records us vindran a la ment? Quines sensacions us produirà aquest viatge?
Quan? Dissabte 8 d'agost a les 22 hores.

3. Nit Musical
Concert musical a càrrec del grup QVoce, amb l’artista convidat Oriol Guimerà. El trio el composen dos dels fundadors de la formació, Bany Leal i Xandro Leima, als quals més recentment se’ls ha afegit una veu martorellenca: l’Oriol Guimerà. El seu repertori el composen temes clàssics als quals volen donar un toc romàntic, cercant un punt d’equilibri de veus entre els tres estils que ens proposen. Pop i rock de tots els temps a la fresca per una nit d'estiu.
Quan? Dissabte 15 d'agost a les 22 hores.

4. Nit Escènica
En aquest cas, la idea és projectar una peça audiovisual que tingui relació amb el municipi. "Havíem de projectar un makingof del últim projecte de l'Anna Maria Bofarull al Kurdistan, però degut a la pandèmia s'ha endarrerit el muntatge" assegura Perelló. "Optarem segurament per una proposta divertida perquè creiem que la gent necessita passar-s'ho bé després d'uns mesos tan crítics per moltes famílies" ha explicat l'alcaldessa a Surtdecasa.
Quan? Dissabte 22 d'agost a les 22 hores.

Més informació: 

A

També et pot interessar