Art rupestre

Foto: 

Cedida
Art rupestre

L'art rupestre, aprendre jugant

Les Terres de l'Ebre lideren un portal pioner de jocs de divulgació del Patrimoni Mundial
Anna Zaera
,
03/04/2014
Família
Reptar als jugadors a fixar-se en els detalls de l'art rupestre, trencar falses creences sobre l'origen de les pintures, donar-los la possibilitat de ser creatius i fer pintures pròpies... Tot això és el que ofereix el Portal de Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre, desenvolupat pel centre tecnològic Barcelona Media, membre de la xarxa TECNIO, amb el lideratge de l'ajuntament d'Ulldecona -entre d'altres consistoris vinculats a la Ruta de l'Art Rupestre- juntament amb diverses associacions de les Terres de l'Ebre. Una eina magnífica que us recomanem que proveu. Nosaltres ja ho hem fet i ha estat una experiència divertida i enriquidora.
Poca broma, perquè es tracta d'un projecte pioner de divulgació del Patrimoni Mundial que té l'objectiu de convertir-se en una eina lúdica didàctica digital, orientada al millor coneixement i la divulgació dels valors d'un patrimoni excepcional, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. “És l'únic patrimoni mundial de les Terres de l'Ebre i territoris veïns”, diu Carol Allepuz, de l'Associació Amics Valltorta-Gassulla, que promou la divulgació de l'art rupestre de l'interior-nord de Castelló.
 
Els jocs s'han dissenyat des d'un punt de vista didàctic i orientat cap a un públic escolar, sense deixar de banda altres públics vinculats al Turisme Cultural i al Patrimoni. Com diu el joc en la seva presentació: “Les pintures rupestres llevantines són la representació de les formes de vida social, ritual i econòmica de les societats dels períodes situats entre l’epipaleolític i el neolític, és a dir, des de grups de caçadors‐recol·lectors fins a comunitats de ramaders‐camperols”. Aquesta és la porta d'entrada a tot un món, on el joc permet fer un recorregut a més de 8.000 anys d'història.
 
Entre l'oferta, trobem activitats com, per exemple, les que ens proposen que busquem les 7 diferències entre una pintura rupestre i la seva còpia; també que reconstruïm una imatge vista prèviament de memòria; o bé que completem un puzzle o fem la nostra pròpia creació rupestre.
 
Segons subratllen els seus creadors, “cada cop som més les veus que defensem la introducció de la gamificació i la utilització del temps lliure d’una manera intel·ligent i divertida en els processos d’aprenentatge, i això és el que s’ha buscat amb els Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre”.
 
El Portal de Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre és accessible aquí (enllaç)
 
--
Més informació: Enllaç
 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar