Surtdecasa Ebre
,
22/08/2019
Fires i festes

Els 5 imperdibles de les Festes de la Cinta

Del 29 d'agost al 2 de setembre tindran lloc les festes majors de Tortosa
Festes de la Cinta

Foto: 

Cedida
Imatge del cartell, disseny de Marta Viladrich

Continuen les festes majors a les Terres de l'Ebre i una de les tradicionalment més multitudinàries són les Festes de la Cinta de Tortosa que es concentraran del dijous 29 al dilluns 2 de setembre. Tortosa continua apostant per unes festes participatives i plenes d'actes populars. Tot i això, un dels eixos més destacats és el de les nits musicals. La presentació del programa també ha servit per donar a conèixer el cartell de les festes d'enguany, dissenyat per Marta Viladrich i amb una fotografia de Santi Martorell. La imatge té com a protagonistes dos elements característics del folklore de la ciutat, els nans, amb un posat molt festiu al passeig central del parc, en el qual s'uneix la tradició de la Cinta i la invitació a gaudir de la festa. Hem destacat allò que no et pots perdre:

1. Nit de concerts
Potser la nit més destacada és la de diumenge. Una vetllada musical sense aturada al parc municipal, amb els grups Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, que posaran música fins ben entrada la matinada. En el cas de Buhos, després d’actuar a festivals com el Canet Rock, l’Strenes de Girona i el Viña Rock, aterren a Tortosa per presentar el seu últim disc 'La gran vida'. Joan Rovira oferirà un concert de gran format, on les noves cançons i els temes ja històrics faran ballar tot el públic. Finalment, concert de Sense Sal, formació fresca i divertida que aporta bon rotllo a la festa major. Tot això al Parc Teodor González. 

2. Festa DO Terres de l'Ebre
Enguany, Tortosa ha continuat apostant pels grups de les Terres de l'Ebre i dilluns tindrà lloc la festa al parc amb denominació d'origen Terres de l'Ebre: els Quicos s'acompanyaran a l'escenari de diversos músics del territori, com Pepet i Marieta, Montse Castellà, Èric Vinaixa o Xeic!, entre d'altres. Una bona dosi d'esperit ebrenc per encarar el mes de setembre.

3. Les orquestres de tota la vida
Els amants de les orquestres també trobaran el seu espai. Hi haurà tres nits de ball d'orquestra al recinte de l'Auditori, amb Atalaia, Diamante i l'orquestra Cimarron, que un any més posaran música al ball de gala a la reina de festes. En aquest sentit, serà un any especial després de la recent mort de Toni Espinós, un dels fundadors de l'orquestra Cimarrón.

4. Castell de focs al riu
Dissabte a la mitjanit, com ja ve sent tradició en els darrers anys, tindrà lloc el monumental castell de focs d’artifici de la Cinta, a càrrec de Pirotècnia Tomàs. Un moment perfecte per instal·lar-se a la vora del riu Ebre per veure els focs amb el fons fluvial de nit. Un dels actes més bonics de la festa!

5. Tribut a Mecano
I entre la programació, també destaca el gran concert d’una de les millors formacions de tribut a la mítica formació de pop, Mecano, tota una llegenda. Tindrà lloc divendres al parc municipal Teodor González. Hija de la Luna és un grup referent que repassaran els grans èxits de la principal formació del pop espanyol.

Més informació: 

També et pot interessar