Surtdecasa Ebre
,
15/10/2018
Fires i festes

Els 5 imperdibles del Casament Reial de Gandesa

La cinquena edició de la Boda Reial arriba a la capital de la Terra Alta el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre
Casament reial

Foto: 

Ernest Sesé
Casament Reial
Aquest cap de setmana se celebra una nova edició de la recreació teatralitzada del casament reial entre l'infant Jaume de Catalunya i Aragó, i la princesa Leonor de Castella, del 1319. La història, coneguda com 'La farsa de Gandesa' perquè un cop celebrada la cerimònia a l'església del poble, l'infant va fugir perquè tenia vocació religiosa, tornarà a aplegar a diferents associacions locals que participaran en la desfilada al nucli antic de Gandesa, utilitzant espais emblemàtics com els palaus del Castellà i del Baró, i l'església de l'Assumpció. Des del dissabte els carrers de Gandesa quedaran engalanats per acollir la festa. També tindrà lloc durant els dos dies el V Mercat de producte de proximitat km0. Diumenge serà el torn de les representacions, amb accés amb tiquet, a més de dues desfilades de les corts, amb més de 150 personatges, i dues representacions del casament a l'església. T'hem destacat allò que no et pots perdre:

1. Engalanament de places i carrers
Passejar per una Gandesa del segle XIV serà un dels incentius de la festa. De fet, l'any 2014, l'Ajuntament de Gandesa i el Grup de teatre local La Farsa, van dur a terme sota la direcció d'Antonio Belart, director d'art, escenògraf i figurinista gandesà, van establir les línies mestres d'aquest viatge al passat, per dotar de rigor històric la recuperació de les cerimònies de l'època, del vestuari i també de l'engalanament dels carrers del nucli antic. Cinc anys després, tot i que Belart ja no hi participa, cada cop són més els gandesans que s'involucren en la festa.

2. Mercat de proximitat
El Casament Reial coincideix amb el mercat de proximitat. Dissabte al matí s'inaugurarà a la plaça del Comerç amb tots els honors a càrrec de l'alcalde de Gandesa, acompanyat del Rei Jaume II i el seu seguici. Una bona oportunitat per comprar alguns dels productes de KM0 que hi haurà a l'abast i aprofitar per fer un volt i veure els carrers engalanats.

3. Espectacles de carrer
No us podeu perdre la 'Cirquestra', un espectacle itinerant amb música, malabaristes i xanquers que anirà acompanyat d'un taller de circ a la mateixa plaça de l'Església especialment dirigit als més menuts. Tampoc deixeu escapar la tarda del dissabte l'espectacle nocturn de llum i foc 'Fingerlight' a la plaça de l'Església quan ja sigui fosc.

4. Demostracions d'artesans i antics oficis
A partir de les 11 del matí del diumenge hi haurà una demostració d'oficis artesans al Palau del Castellà que durarà tot el dia. Una bona manera de fer un viatge a l'Edat Mitjana, època en què els artesans eren una classe social molt important.

5. Representacions i casament reial
Durant tot el diumenge s'han programat diferents representacions de la història a la casa Baronesa de Purroi i també al Palau del Castellà. Començaran a les 10 i seguiran a la tarda. A migdia, a l'església tindrà lloc la representació del casament reial frustrat. Tot seguit, hi haurà la desfilada de les corts pel carrer Major, Plaça Comerç, carrer Santa Anna i carrer Miravet. Serà necessari accedir amb tiquet a les representacions assenyalades.

Més informació: 

També et pot interessar