Mestràlia

Foto: 

Èlia Romero
Fenya Rai presentarà el seu nou disc 'Plaça Major'

Els 6 concerts imperdibles de Mestràlia

La fira de lutiers i música d'arrel se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a Campredó
Surtdecasa
,
05/07/2022
Fires i festes
La 14a edició de la fira Mestràlia se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a Campredó. Enguany recupera el format habitual i ve carregada de força i, sobretot, de molts concerts de primer nivell. El programa clàssic es manté: concerts a l'aire lliure i en diferents moments del dia, presència de lutiers i constructors artesans, presentacions, tallers de fabricació d'instruments i trobades diverses amb amants de la música i dels aparells que la provoquen. Enguany, s'ha incrementat el nombre d'expositors, amb més lutiers i mestres artesans que mai, els quals amplien encara més la representació geogràfica d'arreu dels Països Catalans, Aragó i França. Aquest augment de lutiers consolida Mestràlia com a referent i punt d’intercanvi de coneixements entre els professionals de la música. Us hem volgut destacar entre tot el programa d'actes alguns dels tresors en forma de concert, que sintetitzen la música d'arrel dels Països Catalans i Euskadi, i que es podran gaudir en directe a Campredó.

1. Vi, glosa i estrelles
El dijous 7 de juliol a la Torre de Font de Quinto. 'Vi, glosa i estrelles', d’Alexandre Bonanit i Fardatxa. Es tracta d'un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. Aquest serà l'únic acte de pagament i cal inscripció prèvia a info@campredo.cat.

2. Concert Fenya Rai
Amb el seu nou disc 'Plaça Major', Fenya Rai vol ser un grup irreverent, canalla i fresc, passant el cançoner popular pel seu propi taller de planxa i pintura, amb l'objectiu de reintroduir algunes cançons del nostre patrimoni a la memòria col·lectiva actual. El concert tindrà lloc el divendres 8 de juliol després del sopar popular a la plaça.

  • imatge de control 1per1

 

Les valencianes Pupil·les també actuaran al Mestràlia | Foto: Cedida
3. Concert Pupil·les
El mateix dia 8 tindrà lloc el concert de Pupil·les, un grup valencià de música rap, format per dues cantants (Natàlia Pons i Mireia Matoses) i el punxadiscos DJ Rule (Joan Rodríguez). El grup va sorgir a València l’any 2014, inicialment amb el nom de Pupil·les Dilatives i una tercera cantant, Montse Morales. Provenen de distints punts del País Valencià, però el seu punt de trobada ha estat el barri de Benimaclet, a la ciutat de València.

4. Concert Huntza
El dissabte 9 de juliol, entre molts altres concerts interessants, tindrem la banda Huntza que és un grup de música que va sorgir als carrers de Bilbao el 2014. El formen sis joves reunits a l'ambient de la Universitat. El seu objectiu no és altre que difondre la música amb la que creuen. Es van conèixer al “trikipoteu” que els dijous solien realitzar els alumnes i a l'electrotxaranga 'Eguenero' amb la intenció de passar-ho bé. A mesura que el grup anava prenent forma van anar component cançons, i compartint les seves respectives formacions musicals.

5. Concert Pep Gimeno Botifarra
Diumenge 10 de juliol, posarà punt i final al primer cap de setmana de Mestràlia, Pep Gimeno Botifarra. El cantaor de Xàtiva, va començar a interessar-se per la música tradicional es va llançar a recórrer poble per poble gravant a les persones grans per a rescatar de l’oblit i preservar una tradició que estava a punt de desaparèixer. No té telèfon mòbil, ni cotxe. En canvi, sap el nom de tots els estris dels llauradors, els refranys de molts pobles i les característiques fonètiques de les parles del nostre poble. Recita de memòria centenars de frases fetes, embarbussaments, romanços o contes.

6. Concert La Fúmiga
Divendres 22 de juliol, Mestràlia ofereix el concert de Fúmiga. Aquest és un grup de música valencià nascut en la ciutat d'Alzira l'any 2012. El seu estil barreja influències de la música de banda i de l'alternativa. Està format per instruments de vent i percussió propis de les bandes de carrer, a l'estil dels grups balcànics o les brass bands del centre d'Europa. Amb aquesta instrumentació fan un repàs al panorama musical en valencià, amb l'ska, el punk i la música llatina com a referents.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar