Josep Igual

Foto: 

Roser Regolf
L'edició d'enguany estarà marcada per l'homenatge a Josep Igual

Els 5 imperdibles de les Jornades de les Lletres Ebrenques

Un centenar d'escriptors participen en una de les celebracions literàries més conegudes del territori
Surtdecasa
,
12/10/2021
Llibres
Després d'un any dur de pandèmia, arriba la setzena edició de les Jornades de les Lletres Ebrenques, amb cinc dies de tertúlies, taules rodones, espectacles, audiovisuals i recitals, entre altres activitats, amb la literatura com a protagonista i més de 150 escriptors i escriptores convidats. Enguany és una edició marcada per l'homenatge a l'escriptor de Benicarló afincat a Amposta, Josep Igual, un dels autors fidels a aquesta cita, que va deixar-nos aquest any. Us hem fet una selecció de les cites que no us podeu perdre, però us animem a consultar tota la programació a la nostra agenda!

1. Trobada amb Gerard Quintana
Trobada amb el club de lectura Cafè-Tertúlia per comentar l’obra 'L’home que va viure dues vegades', Premi Ramon Llull 2021, amb la participació del periodista Joaquim Vilarnau. En aquesta novel·la, Quintana ens parla de les segones oportunitats, de l’amor incondicional i dels somnis que ens sacsegen. Ubicada a Eivissa, el 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha estat cancel·lat i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre. Aquesta és la increïble història del Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres; el poeta que buscarà el seu reflex en les paraules de les dones i els homes que, abans que ell, van saber escriure amb bellesa i veritat el seu comiat.
Entrades: Reserva prèvia
Quan? El 13 d'octubre a les 19 hores.

2. Recital de poesia 'Versegem'
Poesia recitada i musicada a càrrec de Cia. Sinergia, amb Clàudia Amela, Aida Mayor i Francesc Subirats. Clàudia Amela (Amposta, 1996) i Aida Mayor (Roquetes, 1996) són les impulsores d'aquest projecte versàtil que trasllada a l'escena la veu a les dones i la lluita contra les desigualtats. Una aposta interessant i arriscada, en aquesta ocasió amb la poesia com a protagonista. Cal reserva prèvia.
Quan? El 14 d'octubre a les 20.30 hores.

  • imatge de control 1per1

3. Homentage a Josep Igual
L'homentage a l'escriptor Josep Igual es dividirà en dues parts. La primera començarà a les 18 hores i la segona a les 21.30. Serà un homenatge ple de moments emotius. En primer lloc, es presentarà el llibre col·lectiu 'Josep Igual i els dies', a càrrec de Jesús Tibau. Hi haurà un passi audiovisual amb la col·laboració d’Emili Rosales, Francesc Viadel, Joan Navarro, Joan-Francesc Mira, Miquel A. Pradilla, Anna Monner, Àngel Fígols, Toni Mollà, Josep-Lluís Abad, Jana Espadà i Pep Gimeno (Botifarra). Al vespre, serà Rafael Haro qui presentarà un acte que estarà marcat per nombrosos escriptors i escriptores així com per la projeccció del videoclip 'Maria' de Josep Igual, pel grup CREA, amb la presència de la seva companya. Xus Valor. La cloenda estarà marcada per 'Quadrivium0, una acció poètico musical a càrrec de Lila Urbano, Conrad Setó, Xúlio R. Trigo i Coia Valls.
Quan? El 15 d'octubre a partir de les 18 hores.

 


4. Presentació dels nous valors literaris ebrencs
Aquestes son les veus noves i més inesperades del nostre territori. Persones que apunten un futur prometedor en el mon de les lletres. Aquesta conversa anirà a càrrec de la periodista Judit Monclús, i comptarà amb Joan Piñol, Susanna Lizárraga, Miquel Bort, Olga Fandos, Estefania Alifonso, Carlos Redó, Enric Marçal i Sagar Malé.
Quan? El 16 d'octubre a les 17 hores.

5. Noves veus per un segle nou
Alguns dels escriptors més reconeguts d'aquesta generació participaran el aquesta conversa conduïda pel periodista i escriptor David Castillo, amb Maria Climent, Yannick García, Irene Pujadas, Laia Vinyas, Aleix Cort i Joan Todó. Un segle XIX que ja arriba a la seva segona dècada amb una literatura feta a les Terres de l'Ebre que té una qualitat i un abast universal.
Quan? El 16 d'octubre a les 18 hores.

Més informació: 

A

També et pot interessar