Casa Ramon: seixanta anys pescant i cuinant a Les Cases d’Alcanar

La família Fibla Sancho regenta un restaurant casolà a la plaça del poble
Surtdecasa Ebre
,
21/09/2012
Menjar i beure
Com diu el professor d’economia Germà Bel, Les Cases d’Alcanar tenen més de 20 restaurants per a només 1000 habitants. La conclusió òbvia que aquest canareu  il·lustre posa de manifest és que molta gent de fora visita el poble per gaudir de la seua gastronomia.
 
Un dels restaurants amb més història al poble és Casa Ramon, regentat des de fa seixanta anys per la família Fibla Sancho. “Mon pare era pescador i ja cuinava dalt la barca”, explica Maribel Fibla qui, juntament amb el seu germà Ramon, que és qui està a la cuina, regenten el restaurant ubicat a la plaça de l'esglèsia.
 
“Mon pare, que també es deia Ramon, va començar fent tapetes de marisc i suquet de peix”, explica Maribel fent memòria. “Són molts anys d’experiència cuinant peix i marisc, només arribar a la llotja ja sabem com és el peix”, comenta aquesta dona atenta i pulcra de poc més de cinquanta anys que tracta els clients amb tanta delicadesa com professionalitat.
 
Maribel sap molt bé que el principal valor del seu restaurant és oferir al client "una matèria prima de qualitat", a part de conèixer el punt de cocció just de cada aliment. “Si uns musclos o uns llagostins els cous molt, els desgracies”, diu, “i si els fas poc, també”, afegeix.
 
La carta de Casa Ramon és equilibrada i honesta, i es basa en una bona oferta de picadetes de marisc  -navalles, musclos, ostres, espardenyes, xiprions, cargols, cloïsses - i uns bons arrossos. Bàsicament de dos tipus, els secs i els caldosos.  L’arròs a banda i els fideus cuinats de la mateixa manera conviuen amb els arrosos caldosos de llamàntol, llagosta i escamarlà. Els peixos a la planxa també tenen espai a la carta, així com el clàssic suquet de peix.
 
La crisi ha obligat als germans Fibla a oferir àpats que recullin l’essència del restaurant però a preus més ajustats i, per això, han creat el menús: un de 25 euros que inclou tres picadetes (musclos, navalles, polp) i de segon, un arrós a banda o uns fideus arrossejats, i un altre de 35 euros que és idèntic, però que, a més, inclou un plat de llagostins frescos.
 
Els postres típics de les pastisseries casolanes de poble no desmereixen la qualitat dels primers. La carta de vins breu i poc exigent, però amb qualitat suficient per acompanyar els àpats.
 
Alguns forasters com els mediàtics com J.Mª Puyal, Antoni Basses o Júlia Otero, o actrius com Núria Espert han menjat en les taules d'aquest restaurant flanquejat per tres robustes moreres.
 
--
Restaurant Casa Ramon
C/ Sant Pere, 21
Les Cases d'Alcanar
Telèfon: 977 73 70 27
 
  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar