Jump to navigation
Dissabte
1 març 2025
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els forners de Flix homenatgen el poble amb les mones de Pasqua
El Forn Larrosa ha fet mones artesanals amb imatges de diferents llocs eblemàtics del poble
Surtdecasa Ebre
,
09/04/2013
Menjar i beure
El poble de Flix ha viscut aquests últims dies els moments més durs de la seua història recent: l’ERO que la direcció de l’empresa Ercros va presentar i que preveía fer fora a 156 treballadors. Families senceres van sortir al carrer en senyal d’unió i de força contra una decisió empresarial que semblava abocar al municipi a la inactivitat.
Amb aquesta situació de fons, els forners del poble han volgut fer un homenatge al seu municipi i s’han mostrat més patriòtics que mai. Un exemple és el Forn Larrosa que ha volgut que bona part de les seues mones reflexin algun element o edifici il·lustre d’aquesta població riberenca, com són el Castell Medieval, l'Ermita de la Verge del Remei, el Meandre, la Freixa, l’Esglèsia o la Farola de la Plaça Major. Tot això imprès en un gran ou de xocolata que té com a base una mona tradicional.
El Pau Carranza, de només 19 anys, és l’ideòleg d’aquestes mones i també qui les fa realitat a través de diverses tècniques de pintura a mà i amb esprai. “M’agrada mesclar els ous de xocolata amb la mona típica, perquè així tens les dues coses en la mateixa peça”, explica aquest jove graduat en pastisseria a Lleida que forma part de la cinquena generació de pastissers del Forn Larrosa.
“Tot el que fem aquí és artesanal”, diu, “no usem ni productes congelats ni precuinats”, i això també passa amb les mones. “La mona és la tradicional elaborada artesanalment amb un brioix d'oli d'oliva i matèries primeres de qualitat, respectant així tots els aromes i sabors”, explica.
Enguany, Pau ha volgut inspirar-se també en masies rústiques catalanes i, com no, en un clàssic com són les mones del Barça. “Aquestes són, sense dubte, les que més èxit tenen”, diu.
A Larrosa cada any elaboren al voltant de 150 mones. Segons la tradició, els padrins la regalen als fillols en funció de l’edat dels xiquets. “Les compren amb tants ous com anys té el xiquet”, diu. “Fins a un màxim de 6, això sí”.
--
Més informació:
Forn Larrosa
C/ Doctor Müller, 2
43750 - Flix
Telèfon: 977 410 246
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Cinema mut amb música a les golfes