La Llotja, el petit 'cottage' mariner a L’Ametlla de Mar

El Marc i la Violant ofereixen cuina d'arrel i d'autor
Surtdecasa Ebre
,
14/09/2012
Menjar i beure
“Penso que la cuina s’inventa”, diu Marc Miró, el cuiner de La LLotja quan presenta el seu restaurant. “El primer australopithecus, després d'atrevir-se a tastar un tros de cran crua que havia caigut al foc, va dir: Està boníssim!". Mentre, els companys, deixant-se les dents al seu tros, pensaven: Està boig!”, afegeix.
 
Cuina d’arrel i poca por a innovar, això és el que mou aquest restaurant de L’Ametlla de Mar regentat pel Marc i la seua dona Violant, que t’atreu des del principi amb una decoració estil 'cottage', però també amb moltes reminiscències als Bouchons francesos, aquests restaurants selectes de taules petites, parets càlides, llum tènue i una decoració on destaquen elements de la cuina tradicional.
 
La carta de La LLotja és senzilla  i breu, però recupera i reinventa un bon nombre de plats de la gastronomia marinera de les nostres terres. Com a entrants, destaquen els bunyols fets amb morro de bacallà, també deliciosos els tacos de pop amb cremós de patata i allioli, tot regat amb oli d’oliva. Per als amants de les gambes, les de La Llotja no deceben, te les serveixen fetes al forn sobre un llit de flor de sal. Ara bé, un dels plats que més sorprenen són les sardines marinades. En un plat com aquest, el cuiner revaloritza aquest peix i demostra la innovació de la qual parlàvem al principi. Miró les marina amb aigua de mar i vinagre d’arròs i les adoba amb oli perfumat. A l’hora de servir-les, hi afegeix una mica de pebre vermell i torradetes amb tomàquet.
 
Quant als arrossos, l’oferta és limita a l’arrossejat. Més que una limitació, és una especialització. Millor decidir pel client si saps que allò que ofereixes és bo. A l’arrossejat, que es cuina enrossint l’arròs amb paciència i amb un bon caldo, li afegeixen uns calamarsons a la planxa rematant la superfície del timbal amb el que presenten el plat.
 
En aquest restaurant, hi ha més postres que peixos i carn, això ens demostra que els dolços, tots artesans, tenen protagonisme. Menjar blanc del Delta, mil-fulls de mouse de brossat amb làmines de codonyat i coulant de xocolata amb gelat de coco són algunes de les possibilitats. També la bodega està escollida amb criteri. Hi ha vins de les principals denominacions d’origen de l’estat i hi destaquen els vins de la Terra Alta, el Montsant i el Priorat.
 
Els preus de La Llotja són cars, per això, una bona opció per gaudir de la seua cuina és gaudir del menú diari setmanal que ronda els 20 euros per persona.
 
--
La Llotja Restaurant
Carrer de Sant Roc, 23
L'Ametlla de Mar‎  
Telèfon: 977 45 73 61
  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar