Jump to navigation
Divendres
29 març 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
La Llotja, el petit 'cottage' mariner a L’Ametlla de Mar
El Marc i la Violant ofereixen cuina d'arrel i d'autor
Surtdecasa Ebre
,
14/09/2012
Menjar i beure
“Penso que la cuina s’inventa”, diu Marc Miró, el cuiner de La LLotja quan presenta el seu restaurant. “El primer australopithecus, després d'atrevir-se a tastar un tros de cran crua que havia caigut al foc, va dir: Està boníssim!". Mentre, els companys, deixant-se les dents al seu tros, pensaven: Està boig!”, afegeix.
Cuina d’arrel i poca por a innovar, això és el que mou aquest restaurant de L’Ametlla de Mar regentat pel Marc i la seua dona Violant, que t’atreu des del principi amb una decoració estil 'cottage', però també amb moltes reminiscències als Bouchons francesos, aquests restaurants selectes de taules petites, parets càlides, llum tènue i una decoració on destaquen elements de la cuina tradicional.
La carta de La LLotja és senzilla i breu, però recupera i reinventa un bon nombre de plats de la gastronomia marinera de les nostres terres. Com a entrants, destaquen els bunyols fets amb morro de bacallà, també deliciosos els tacos de pop amb cremós de patata i allioli, tot regat amb oli d’oliva. Per als amants de les gambes, les de La Llotja no deceben, te les serveixen fetes al forn sobre un llit de flor de sal. Ara bé, un dels plats que més sorprenen són les sardines marinades. En un plat com aquest, el cuiner revaloritza aquest peix i demostra la innovació de la qual parlàvem al principi. Miró les marina amb aigua de mar i vinagre d’arròs i les adoba amb oli perfumat. A l’hora de servir-les, hi afegeix una mica de pebre vermell i torradetes amb tomàquet.
Quant als arrossos, l’oferta és limita a l’arrossejat. Més que una limitació, és una especialització. Millor decidir pel client si saps que allò que ofereixes és bo. A l’arrossejat, que es cuina enrossint l’arròs amb paciència i amb un bon caldo, li afegeixen uns calamarsons a la planxa rematant la superfície del timbal amb el que presenten el plat.
En aquest restaurant, hi ha més postres que peixos i carn, això ens demostra que els dolços, tots artesans, tenen protagonisme. Menjar blanc del Delta, mil-fulls de mouse de brossat amb làmines de codonyat i coulant de xocolata amb gelat de coco són algunes de les possibilitats. També la bodega està escollida amb criteri. Hi ha vins de les principals denominacions d’origen de l’estat i hi destaquen els vins de la Terra Alta, el Montsant i el Priorat.
Els preus de La Llotja són cars, per això, una bona opció per gaudir de la seua cuina és gaudir del menú diari setmanal que ronda els 20 euros per persona.
--
La Llotja Restaurant
Carrer de Sant Roc, 23
L'Ametlla de Mar
Telèfon: 977 45 73 61
www.lallotjarestaurant.cat
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Neus Barberà
Jeroni Castell: "Tothom sabia que no teníem cap possibilitat menys nosaltres"
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre