Jump to navigation
Dissabte a la nit, tindrà lloc un dels actes més destacats d’aquesta edició de la fira, la Nit de Mescla. Serà un sopar elaborat pel prestigiós cuiner Fran López, que estarà acompanyat amb música de fons. Anguila del Delta amb guacamole, bombó de carpaccio farcit de foie, corder amb albergínia fumada, bombó de bacallà cobert per gelatina de pebrot… I així fins un completíssim sopar exquisit elaborat per qui va ser, el 2009, el quart cuiner més jove del món en aconseguir una estrella Michelin, amb el restaurant Villa Retiro de Xerta. El xef és reconegut també per fer arribar la cuina d’autor de les Terres de l’Ebre a Barcelona, aportant una renovació constant però sense perdre l’essència de la cuina tradicional. Fran López va rebre la seva segona estrella Michelin sis mesos després d’obrir Xerta Restaurant, a Barcelona. El sopar se celebrarà a les 21:30h.
Qui no coneix encara l’Arnau Bel? El jove concursant de l’última edició del programa televisiu 'Masterchef Junior' oferirà una demostració de cuina a tots els presents. Arnau, de 12 anys i de La Ràpita, va participar en el popular programa la passada tardor i va destacar per, a més de ser un gran cuiner, tenir molta empatia i companyonia. La seva participació a Mescla serà una bona oportunitat per veure’l cuinar en directe i de ben segur que tindrà molt d’èxit i bona acollida entre el públic més jove de la mostra, que precisament busca les sensibilitats de tots els tipus de visitants. L’activitat està prevista per dissabte a les 12:15h.
La gastronomia no s’entén sense incloure el beure, i el beure no s’entén sense la cultura del vi... i del vermut! El bon ambient i la música no faltaran en la segona edició de Mescla, que oferirà vermut per tothom el diumenge a les 12h. Mentre es gaudeix d’un vermut també es podrà veure a l’escenari la demostració de cuina amb Xiringuito del Port, o la de Mestres del Morter. A les 12:45h també es conversarà amb Granja Luisana i, més tard, amb Molí del Rafelet. El fet de ser la segona edició de Mescla inclou tota la frescor de les primeres vegades amb l’experiència de les segones. El 2016 la fira va ser un èxit, però enguany hi haurà alguns canvis com l’escenari, que serà al centre del municipi, a la Plaça 20 de maig. Així, el visitant que vinga a degustar Mescla passarà també per la fira multisectorial Deltafira.
Diumenge a les 20h, gairebé com a acte de cloenda de Mescla, se celebrarà un dels actes més destacats del programa: un showcooking amb un convidat especial: el xef Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona, Estrella Michelin. El que cuinarà i es podrà veure encara és sorpresa. Es tracta d’una bona oportunitat per veure en directe com treballen els professionals de la cuina de més prestigi, ja que el xef anirà explicant mentre cuina com prepara el plat i alguns dels trucs mestres que utilitza perquè siga un èxit. Imperdible!
Diumenge a les 13:45h pot tenir lloc un dels actes més originals i divertits que s’hagin celebrat en molt de temps, que recordarà fins i tot les festes d’estiu: un concurs de cuina entre els regidors de l’Ajuntament de Deltebre. Els regidors han volgut participar en la mostra d’una manera proactiva, més enllà de portar a terme els actes protocol·laris a què normalment els polítics tenen acostumada la societat, de forma que se’ls veurà en acció esforçant-se per preparar l’arròs més gustós (estrella de la gastronomia del territori) i convertir-se en guanyadors. L’estona de bon humor i els riures estan més que assegurats. A més, qui decidirà qui és el guanyador serà ni més ni més que el xef Fran López, que farà de jurat.
Web de la Mostra de Gastronomia Mescla