Jump to navigation
Dissabte
30 novembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Un festival de sushi a casa, please!
Un càtering de Deltebre distribueix els millors plats japonesos a domicili
Surtdecasa Ebre
,
08/10/2013
Menjar i beure
Fins fa ben poc, si eres un amant del sushi, ho tenies ben magre a les Terres de l'Ebre. Tot i la qualitat del nostre peix fresc i també del nostre marisc, ningú havia fet una aposta ferma i llarga en el temps per aquest plat japonès. A banda, això sí, de petits experiments temporals o alguna representació de sushi en les cartes dels restaurants més
chic
.
Així va ser com Margaret i Ivan Morelló, dos germans amants del sushi de Deltebre, van decidir posar-se a preparar sushi casolà per fer-lo arribar a les cases de la majoria de pobles del Baix Ebre i Montsià, a través del càtering Sushi MC. “Som uns grans amants del sushi i sempre haviem d'anar a Tarragona o Barcelona per menjar-ne”, explica Margaret, que assegura que abans d'emprendre aquest negoci va estar sondejant als restaurants locals perquè fossin ells qui prenguéssin la iniciativa d'incorporar aquest plat a les seves cartes. “No me'n vaig sortir, perquè els restaurants del territori estan molt especialitzats en cuina mediterrània i del Delta, i els costa provar coses noves”, explica. “Crec que és una nova forma de donar valor a productes molt nostres com el peix i l'arròs, però adaptant-los a la cuina japonesa”.
Amb diferents varietats de peix fresc i arròs de varietat asiàtica, la Margaret prepara safates per emportar amb una carta que inclou diferents tipus de sushi. S'hi troben els clàssics
makis
, que es preparen amb arròs, peix i verdures enrotllats amb la famosa alga nori, o també els molt coneguts
nigiris
, una paraula que significa 'prémer' ja que consisteix en prémer una petita quantitat d'arròs formant un oval que es cobreix després amb un tros de salmó, tonyina, llagostí o altres tipus de peix. “A més del clàssic salmó i tonyina, aquí també els preparem amb llagostí del mediterrani i anguila, productes molt nostres”, explica Margaret, que també comenta que “utilitzen salmó d'Alaska de qualitat suprema”.
Però si aquests són els plats de sushi més coneguts, a la carta també hi ha propostes per als més introduïts en la matèria. Com són els
temakis
i els
urakamis
. Els primers són una espècie de paperina d'algues amb diversos ingredients a dintre. Al Japó, acostumen a preparar-lo quan fan dinars o sopars ja que preparen l'arròs amb antelació, tallen una selecció assortida de producte per emplenar-los i tot això ho col·loquen damunt la taula i cadascú es monta el
temaki
al seu gust. Els
uramakis
, o rotllo japonès, en canvi, són un
maki
però amb l'arròs per fora. Aquest tipus de sushi el va inventar un xef japonès dels Estats Units per a superar la resistència d'algunes persones a menjar peix cru, ja que l'original porta cranc, alvocat i maionesa.
La Margaret ja prepara safates variades que van dels 13 als 23 euros per compartir i provar una mica de tot, si sou molta gent. Ara bé, les unitats de
nigiris
surten a 1,80€ i les quatre unitats de
makis
a 2,50€, fet que afavoreix que els menús es puguin adaptar a totes les butxaques.
Per als que no volen peix cru ni en pintura
Ara bé, si no pots engollir-te el peix cru de cap manera, has de saber que a Sushi MC també preparen sushi amb cranc bullit o salmó fumat; i per acabar-ho de rematar, també es poden demanar clàssics plats nipons com, per exemple, la sopa miso, els fideus
yakisoba
– els fideus saltejats al wok amb marisc, pollastre, verdures i salsa de soja-, el pollastre
yakitori
– adobat amb soja, sake, gingebre, all i sucre-, o salmó
terykai
– un plat que pren el nom de la tècnica de cocció de la cuina japonesa en què els aliments són rostits (al forn o a la graella) en un adob de salsa dolça-.
Tan fàcil com una trucada o un missatge al Facebook!
I què s'ha de fer per reservar? Doncs mirar bé la carta a la pàgina web (
sushimc.weebly.com
) i demanar-ho com a mínim dues hores abans de l'àpat. O bé per telèfon o a través d'un missatge de
Facebook
.
“Ho preparem tot al moment perquè estigui al punt l'arròs i el peix”, diu Margaret, que explica que el seu servei
take away
engloba el municipi de
Deltebre i Riumar, Sant Jaume d'Enveja, Els Muntells, L'Ampolla, Camarles, L'Aldea, Amposta, Tortosa i La Ràpita.
En el cas que siguin càterings de grup, per aniversaris o festes similars, s'han d'encomanar com a mínim amb dos dies d'antelació, perquè es puguin elaborar artesanalment totes les formes de sushi.
El menjar t'arriba a casa amb tots els complements per perfeccionar aquest ritual gastronòmic oriental. Els palets de fusta, la salsa de soja i el
wasabi
per acompanyar els plats, així com els postres o la beguda. Tenen dos varietats de cervesa, la Asahi i la Kirin Beer, dues cerveses lleugeres i refrescants que acompanyen molt bé el sushi.
-
Tota la informació:
sushimc.weebly.com
Comandes al 626830723
www.facebook.com/pages/Sushi-MC/139054622927132?id=139054622927132
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Festival
Els 10 imperdibles de l'Eufònic
Foto:
Cedida
Els 5 imperdibles de la XI Festa del Mercat a la Plaça
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Pep Herrero
Matteo Guidi: "El projecte no parla només de les limitacions d'un centre penitenciari, sinó de la impossibilitat d'escollir"