B.S.O per a una legislatura de pel·lícula

Els quatre parlamentaris ebrencs ens proposen banda sonora i títol cinematogràfic
Surtdecasa Ebre
,
16/01/2013
Música

Pacte de governabilitat, consulta per la independència, Parlament, debat d’investidura, constitució d’un nou Govern, pressupostos, dèficit fiscal.... Molt bé, molt bé,... però veient el panorama, si haguessem d’adjudicar a la legislatura que emprenem una banda sonora i un títol cinematogràfic, quins serien?

En la primera setmana del curs polític i just a les portes d’aquests dies de festa, hem pensat que seria adient fer aquest exercici d’amalgama entre la cultura i la política per cercar bones recomanacions. I qui millor per fer-ho que els 4 diputats ebrencs al Parlament? La seua tria no té desperdici.
 
Lluís Salvadó (ERC): El diputat rapitenc i secretari general adjunt d’ERC -home clau en el tancament del pacte de governabilitat- és un amant de la música clàssica i com a tal, s’ha decantat per la Simfonia número 9 d'Antonín Dvořák, més coneguda com a Simfonia del nou món, casualment una de les obres mestres del nacionalisme musical i que el compositor txec va escriure quan va arribar al conservatori de Nova York, inspirat en les melodies dels nadius americans i els espirituals negres.
 
“El que em passa pel cap ara mateix és un joc de blancs i negres”, reflexiona abans de decidir-se per un títol de pel·lícula. “Els negres, per la crisi en què estem sumits i, els blancs, per l’esperança de viure en un nou país. Així que em decanto per dos pel·lícules”, afirma el diputat republicà. Una és Los lunes al sol, de Fernando León de Aranoa, segurament la cinta contemporània que millor ha retratat la vida a l’atur en un territori sense perspectives econòmiques. L’altra, Braveheart, la història de William Wallace, el soldat escocès que va dirigir el seu país en contra de l’ocupació del rei Eduard I d’Anglaterra en les Guerres d’Indepència d’Escòcia.
 
Meritxell Roigé (CiU): La bona entesa entre la federació nacionalista i els republicans es constata en la pel·lícula escollida per la tinent d’alcalde d’Urbanisme a l’Ajuntament de Tortosa i diputada, que també ha coincidit en adjudicar Braveheart com a referent cinematogràfic del que poden ser els propers 4 anys, marcats per la convocatòria de la consulta sobiranista i les tensions amb el Govern Central.
 
En l’apartat musical, la tortosina ha estat l'única que ha apostat per música en català, en concret els Manel, amb el tema Ens en sortim. Una lletra que invita a l’optimisme, malgrat les dificultats persistents i que lliga perfectament amb la situació actual. “I afronten la vida mirant-la a la cara / I un dia, contents, compren flors a sa mare / Intentem trampejar per ser persones dignes [....] I, a vegades, ens en sortim, diu la lletra.
 
Núria Ventura (PSC): “Espero que no se’m malinterprete. La música és molt bona”, adverteix la socialista abans de dir el títol de la banda sonora escollida per ambientar els propers 4 anys de curs polític: El Padrino, de Nino Rota, el tema principal del qual un vals melancòlic acompanya la personalitat dels Corleone. “I qui és aquí el padrino? Artur Mas?”, preguntem. “No cal dir noms,...”, contesta.
 
Apassionada del Magreb i l’orient mitjà, on ha viatjat diverses vegades, l’actual primera secretaria dels socialistes a les Terres de l’Ebre tria com a pel·lícula Lawrence de Arabia, tot un clàssic (1962), basat en la participació de Thomas Edward Lawrence en la Rebel·lió Àrab durant la I Guerra Mundial. Serà una al·legoria de la travessia del desert que emprenen els socialistes¿?
 
Annabel Marcos (CiU): La diputada ampostina ha optat també per triar dos pel·lícules. En aquest cas, dos històries de lluita per la supervivència i dos dels films més taquillers de tots els temps a l’Estat. La més recent, Lo imposible, de J.A Bayona, el drama centrat en el tsunami que va assolar la costa del Sudest Asiàtic al 2004. L’altra, tampoc necessita gaires presentacions, la ultraoscaritzada Titànic (1997) de James Cameron. “La unió fa la força i ara, més que mai, hem d’estar units i forts per fer front a la legislatura més trascendent!”, comenta Marcos.
 
La banda sonora escollida, incideix molt bé aquest sentiment. Es tracta de Ain't No Mountain High Enough (1967) un dels hits del repertori de Marvin Gaye inclosa a la B.S.O del film Quédate a mi Lado. “Res és fàcil, però tot és possible”, afegeix l’ampostina.
 
Queda clar, si ens refiem del criteri dels 4 diputats ebrencs, que podem viure una de les legislatures més apassionants. De moment, gaudim de les recomanacions!
 
 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar