Delta Chambers

Foto: 

Cedida
Esther Hueso a l'arpa, en una edició anterior del festival

Els 5 imperdibles del DeltaChamber Music Festival

Del 2 al 4 d'agost torna la música de cambra a Amposta
Surtdecasa Ebre
,
29/07/2019
Música
La primera edició del DeltaChamber Music Festival (2016) va aconseguir superar amb escreix totes les expectatives de la direcció del certamen, causant en la població d’Amposta i la zona de les Terres de l’Ebre un gran impacte mediàtic i social. Enguany, el festival torna amb una càrrega artística i discursiva important que parla sobre el fet de sentir-se part d'una comunitat. Els directors, Laura Ruiz i Pau Rodríguez, posen l'accent en la manca de llibertat d’expressió, la por per la pròpia vida, o les marxes forçades per salvar la vida traspassant fronteres. Tot això es veurà traduït en la música i les activitats filosòfiques paral·leles.

1. L'exotisme com a tema
La quarta edició del festival porta el títol d’'Exòtics'. Al DeltaChamber l’exotisme és un nexe d’aprenentatge, descoberta, inspiració i alegria on ens conviden en primera persona a gaudir d’un programa i un combinació d’instruments que no són habituals a les sales de concerts. Enguany, els directors volen ser conscients de la diferència, quelcom que no entra dintre d’allò conegut o familiar. Enmig d’una globalització reconeguda i on la tècnica i els mitjans electrònics ens permeten pràcticament poder conèixer tot el món en un sol clic, ens arriben nouvinguts a casa nostra, amb altres cultures i idiosincràsies. Sembla que les pors i el desconeixement fa que no s’acabi acceptant allò diferent.

2.  Una desena d'artistes internacionals
A nivell artístic, aquest any el festival comptarà amb la presència de 10 artistes internacionals: Sonja Starke, violí; Camerata Bern; Mahler Chamber Orchestra; MinJung Kang, violí, professora de l'Escola Superior de Hannover i Konservatorium Frankfurt; Tobias Reifland, viola, solista i guanyador de diversos concursos internacionals; Paolo Bonomini, violoncel, professor de l’UDK Berlin; Ximo Clemente, contrabaix, co-solista de l’Orquestra de cambra Holandesa; Laura Ruiz, clarinet, catedràtica de l'Escola Superior de Música de Frankfurt; Pau Rodríguez Ruiz, clarinet, professor de la Fundacio Barenboim-Said Ramallah; Henrik Rabien, fagot, solista WDR Orquestra Simfònica de Colònia; Carles Chordà, trompa, membre de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i Christoph Berner, piano, catedràtic de l'Escola Superior de Zurich. 


Concert d'una edició passada del DeltaChamber Music Festival

3. Una residència de joves talents
Cal destacar també, com a guanyadors de la darrera edició del Concurs Internacional de Música de Cambra, que el Grup Resident serà el quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez, saxo soprano, Víctor Serra, saxo alt, Robert Seara saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton. Finalment, des del DeltaChamber Music Festival s’aposta per establir un diàleg mitjançant la música de cambra amb la societat actual, incloent i fent partícips especialment la gent jove, el nostre futur. I la fórmula amb que s’aconsegueix és mitjançant la convocatòria del Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival, dirigit a joves músics finalitzant el grau professional, de grau superior i màster. 

4. DeltaChamber Arts
El DeltaChamber Arts és una aposta per l’ésser humà íntegre, on la voluntat de nodrir a l’individu des de totes les arts: marcials, culinàries, pedagògiques, filosòfiques i visuals amb un nexe musical, unides per enriquir encara més l’oferta del festival. Tot i que la música de Cambra és la forma d’expressió més genuïna del festival, aquest vol enriquir-se també amb ltres disciplines artístiques. Les activitats paral·leles al programa musical van dirigides a tota la població d’Amposta i de les Terres de l’Ebre. 

5. El Delta com a context
Aquest festival és un bon moment per vincular la música i les arts amb un entorn molt singular. Com apunta el mateix nom de l'esdeveniment, el Delta ofereix un context natural i una porta d'entrada dels músics visitants a un ecosistema únic. A més, algunes de les activitats tenen lloc en espais patrimonials i també en espais naturals del nostre territori.

Més informació: 

A

També et pot interessar