Surtdecasa Ebre
,
05/12/2017
Música

Els millors moments de Carles Santos

El pianista de Vinaròs ha mort als 77 anys després d'una carrera on ha explorat sempre tots els límits
Carles Santos

Foto: 

Bouesia
Carles Santos tocant el piano a les barcasses del Delta
El pianista, compositor i artista Carles Santos (Vinaròs, 1940) ha mort als 77 anys després d'una llarga malaltia. També es va dedicar a la fotografia, al cinema, a la literatura i a l'escultura. Se'l recordarà per ser un artista total que va fer de l'exploració dels límits i de la performance la seva identitat.

A les Terres de l'Ebre va participar activament en el festival d'acció poètica Bouesia en diverses ocasions. El 2010 en una idea del músic de Deltebre Miquel Àngel Marín per retre homenatge a les barcasses del poble, Santos va tocar el piano enmig del riu Ebre als passadors de les barcasses de Garriga i La Cava. El 2012 va actuar a Lo Pati juntament amb la pianista Inés Borràs.

Sempre envoltat dels artistes més experimentals, i la majoria de vegades comptant amb la direcció escènica i els vestuaris de l'artista Mariaelena Roqué, va tenir projecció internacional i va acumular diversos guardons, entre els quals destaquen els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura espanyol, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València, Premi Carles Salvador a la trajectòria individual de Maestrat Viu, i fins a 12 Premis Max a les arts escèniques.

Hem fet un recull d'alguns dels seus millors moments entre els quals es troba la seva participació en l'acte inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992 i moltes altres actuacions i performances de les quals va ser protagonista.

També et pot interessar