Judit Monclús
,
04/04/2017
Música

Entrevista creuada: Xeic! pregunta a Pepet i marieta

El nou disc del grup faldut, ‘La revolució dels somnis’, es presenta el 7 d’abril
Pepet i Marieta

Foto: 

Cedida
Pepet i Marieta
La primavera s’enceta interessant, musicalment parlant, a les Terres de l’Ebre. I ho fa el dia 7 d’abril per partida doble. Aquest dia, els grups Xeic! i Pepet i marieta presenten els seus nous treballs. ‘La revolució dels somnis’ és la nova proposta dels músics de banda i banda del riu Sénia, on la reivindicació té un lloc destacat en les noves cançons, que mantenen el característic to festiu que t’arrossega a la pista. El single i videoclip que han triat com a carta de presentació del nou disc és ‘Més lluny de les estrelles’, que mostra una història de superació personal protagonitzada per dos ballarins que es retroalimenten per aconseguir els seus somnis. Aprofitant aquesta coincidència en la data de publicació dels dos discs ebrencs, a Surtdecasa els hem proposat una entrevista creuada. Els Xeic! han preguntat a Pepet i marieta què els encurioseix més de ‘La revolució dels somnis’, mentre, a la vegada, Pepet i marieta ha demanat als Xeic! que expliquin algunes curiositats de ‘La nit és nostra’, el darrer disc del grup amb arrels rasqueranes. Com en aquells llibres que llegíem de petits, trieu la vostra aventura! En aquest cas és Josep Bordes, cantant del grup, qui ha contestat.

- En aquest nou disc, hi trobarem al Pepet de sempre, amb la mescla d’estils, o s’ha encarat cap a un estil més definit?
Continuem amb l'eclecticisme però totes les cançons compleixen la mateixa premissa: són cançons 100% ballables. Hi ha reggae, cúmbia, ska però també rap i fins i tot algun reggaeton! D'altra banda, hem tingut molta cura en les lletres i tornen els Pepet i marieta més reivindicatius, això sí, sense caure en el discurs pamfletari. Ah, i tenim dues col·laboracions de luxe: Mireia Vives de L'amor fora de mapa i Josep Montero d'Oques Grasses.

- Què significa ‘La Revolució dels somnis’?
La ‘Revolució dels somnis’ és un cant a les revolucions del dia a dia que estan canviant la manera de vore i viure el món. Mos agradava molt la idea que en el temps present estem vivint el món que somniaven els nostres iaios i paral·lelament s'estan duent a terme moltes revolucions que donaran forma al món dels nostres néts, com la democràcia participativa, l'economia col·laborativa o l'escola activa. La nostra revolució es fonamenta en una màxima: sigues el canvi que vols al món, només així aconseguirem el món dels nostres somnis. 

- Hi apareix el Pepet més reivindicatiu?
El disc té dos cantons, un de més lluminós amb lletres carregades d'amor, amistat i sentit de l'humor, i un altre cantó més cru on tornem a posar el dit a la nafra al mateix temps que reivindiquem noves formes d'entendre i viure el món.

- A nivell personal i de grup, quina revolució heu viscut fins ara? Heu acomplert els somnis dels vostres inicis?
Estem molt contents de com mos han anat les coses. Hem treballat molt per aconseguir tot el que ens ha passat i al mateix hem tingut el puntet de sort necessari perquè fluís naturalment. De vegades cal estar al lloc i al moment precís perquè les coses funcionen i natros vam tindre la flor al cul de ser-hi.

- Creus que juguem en desavantatge per fer cançons en el nostre propi dialecte?
No, cantar en dialecte ebrenc mos dóna un punt exòtic i mos fa diferents de la resta. Al mateix temps, mos assegura un gran públic d'aquí que s'estima lo parlar de les nostres terres i s'identifica amb la nostra música.

- Com veus el nostre futur: a Xeic! i a Pepet encara ens queda corda? Ets optimista en aquest sentit?
Això ho dirà el temps. Òbviament ja no som jovenelos de 20 anys i els anys passen, però mentre hi hagi ganes i cançons, seguirem caminant amb la mateixa il·lusió que el primer dia!

Més informació: 

No et perdis les preguntes que els Pepet i marieta han fet als Xeic! en aquesta entrevista creuada

Web de Pepet i marieta

També et pot interessar