MIM

Foto: 

Marc Prades
El grup de La Sénia MIM

Mim, el revulsiu enèrgic i sentimental de la música senienca

El rock alternatiu de l’EP ‘Espècies’ serveix de carta de presentació a la formació musical del Montsià
Judit Monclús
,
07/02/2018
Música
Mim. Una paraula que els agradava i sonava bé. I va ser amb aquest mot –“com n’hagués pogut ser qualsevol altre”– amb què van decidir batejar el seu nou projecte musical, el que ha de ser el definitiu. Rafa Gallardo (veu i guitarra), Pau Ortiz (guitarra), Cristian Pepió (bateria) i Àlex Huguet (baix) són els membres d’aquesta formació senienca que acaba de treure ‘Espècies’ (Coopula, 2017), un EP amb unes lletres treballades, carregat de força, contundència i tarannà rocker amb el qual volen deixar petjada en l’univers musical cantat en català. En parlem amb Àlex Huguet.
"No ens limitem a parlar de l’amor d’una persona cap a una altra només en el sentit que tots entenem, sinó també de situacions a les que et porta la vida, com ara l’amor al teu treball o la inquietud que et fa seguir endavant en moltes coses"

- D’on sorgeix Mim?
Mim és l’evolució natural dels diferents grups on hem estat tocant prèviament cadascun de nosaltres. No van acabar sent projectes seriosos i això és un dels motius de Mim: estàvem cansats de muntar grups de versions o del que fos i que per motius de feina o d’incompatibilitats sempre els acabéssim abandonant. Per això, vam decidir que ens havíem de posar en un projecte seriós en el qual fer la música que ens agradés realment i que ens motivés d’una manera suficient per no abandonar-lo encara que tinguem altres feines o visquem lluny. I així va ser. Vam començar a fer cançons i a poc a poc va sortir Mim.

- Presenteu un treball amb cinc cançons per reafirmar-vos com a grup. Com ha estat el procés de gestació d’‘Espècies’?
Podríem dir que es va iniciar quan vam començar a compondre cançons pròpies amb la intenció que anessin encaminades cap a un mateix punt, tant des del punt de vista de les lletres com de la música. La gestació de les lletres es va fer a poc a poc. Cadascun de nosaltres gravava les nostres aportacions a casa per aportar la idea a l’assaig i, un cop allà, la treballàvem tots plegats fins que vam anar lligant les que formarien part d’aquest EP. Tot i això, en acabar-lo, vam veure que ens faria falta una opinió externa i va ser quan vam pensar en gravar-lo a Atomic Studio, a Ondara, de la mà del productor Mark Dasousa, que també ha produït discs de Smoking Souls, La Gossa Sorda, La Raíz i Obrint Pas, entre d’altres.


‘Espècies’

  • imatge de control 1per1

- Assegureu que és un disc per reflexionar sobre la vida però hi ha l’amor com a base latent a cada lletra. És la part més important a l’hora de reflexionar?
Sí, però no ens limitem a parlar de l’amor d’una persona cap a una altra només en el sentit que tots entenem, sinó també de situacions a les que et porta la vida, com ara l’amor al teu treball o la inquietud que et fa seguir endavant en moltes coses. Potser sí que hi ha alguna cançó, com ara ‘Mama’, en què l’amor, en aquest cas cap a la mare, està més explícit. Les altres també parlen d’amor però es pot extrapolar a altres temes segons la imaginació de cada persona.

- Heu comptat amb la col·laboració de Carles Caselles d’Smoking Souls a la cançó ‘Els últims cigarrets’. Explica’ns com va sorgir i com ha estat treballar amb ell.
Des de sempre, hem sigut fans d’aquest grup. Al principi, nosaltres penjàvem singles a les xarxes. Suposem que va ser per aquest motiu i per casualitat que en Carles Caselles ens va escoltar i li van agradar. Quan Smoking Souls va fer el seu darrer disc, es va posar en contacte amb nosaltres i ens va oferir tocar amb ells en un dels seus concerts de presentació. Va ser llavors quan li vam oferir l’oportunitat de cantar amb nosaltres. Li va agradar i la va gravar amb nosaltres. De fet, sempre ens ha ajudat.


Videoclip ‘Els últims cigarrets’, amb Carles Caselles d’Smoking Souls

- Heu participat en diversos certàmens musicals com ara el Sona9, el Figatell Sound o l’EbreMusik abans d’arribar fins aquí. Arran de la vostra experiència, com valoreu aquestes plataformes?
Que existeixin aquests concursos que ajuden a grups que encara no tenen una carrera estable i que fa poc que estan funcionant és molt interessant. Al Sona9 no vam fer res però només pel fet d’estar a la pàgina web del concurs ens va permetre arribar a moltes persones. Són plataformes necessàries i la nostra experiència és molt bona, especialment en el cas del Figatell Sound, en què vam guanyar i, a part de la part remunerada del premi, vam poder oferir un concert.

- Quins reptes us heu marcat com a grup a partir d’ara amb la publicació d’‘Espècies’?
Arribar al màxim de gent possible, crear-los interès en la nostra música i que tinguin ganes veure’ns en directe, que és el que importa. De la mà de MesKeRock Cultural, ja comencem a tenir concerts a l’agenda, entre els quals, el que oferirem al nostre poble el 4 de maig en el marc del Sénia Fest.

Més informació: 

Facebook Mim

A

També et pot interessar