Mishima

Foto: 

Cedida
Els Mishima

Les 6 actuacions musicals de les Festes de la Cinta

Les Festes de la Cinta tindran lloc a Tortosa del 31 d’agost al 4 de setembre
Surtdecasa Ebre
,
31/08/2017
Música
La Cinta 2017 tindrà lloc entre els dies 31 d'agost i 4 de setembre, amb el model de festes de 5 dies en el que destaquen les actuacions musicals que com sempre busquen arribar al gran públic amb opcions de caire més tradicional i altres propostes més innovadores.

1. Pepet i Marieta
Després de tres anys de silenci discogràfic, Pepet i Marieta es reinventen amb La revolució dels somnis, per reafirmar-se com a una de les bandes festives més autèntiques, originals i versàtils dels Països Catalans. El grup de banda i banda del Sénia torna amb la coctelera a vessar de festa: un bon raig de reggae-ska, una mica de cúmbia, un rajolí de jota, unes gotetes de folk i fulles de ranxera i pop.Tot ben agitat amb un discurs proper, descarat i crític, que no entén d’utopies i crida la revolta social. El resultat és un còctel fresc, directe i combatiu per ballar les coses pel seu nom amb un somriure d’orella a orella.
Quan i on? Divendres 1 de setembre passada la mitjanit -a les 1.15h- al Parc Municipal Teodor González.

2. Aspencat
Són el grup català més important del PaísValencià en l’actualitat i un dels principals atractius en qualsevol programació artística del gènere a la Península. Una banda de 9 components de llarga trajectòria musical que executa un combo d’ska i reggae ballable reformulat amb una electrònica potent que dota el conjunt d’una solidesa, contundència i dinamisme dalt de l’escenari que pocs projectes podrien igualar. Aspencat són profetes als Països Catalans, però també compten amb un important currículum en festivals i sales europees. El 2017 és la seua gira de comiat. Després de tocar arreu del territori el repertori del premiat i venerat últim disc Tot és ara, amb els himnes que han contribuït que Aspencat esdevinga el gran fenomen de convocatòria que juntament és ara, la Cinta 2017 es converteix en una de les últimes oportunitats per gaudir del seu potent directe.
Quan i on? Divendres 1 de setembre a les 23.30h al Parc Municipal Teodor González.

3. Mishima
Del Primavera Sound al Summer Stage de NovaYork, de Berlín a Donosti, de Múrcia al seu ja clàssic tancament de gira a l'Apolo, Mishima van contagiar al món de L'ànsia que cura (2014), un exercici de depuració de la forma en què perseveren amb la publicació del nou àlbum, Ara i res, i del qual podrem gaudir a la Cinta 2017. Enregistrat tres anys després i de nou amb Peter Deimel a Black Box Studio (Angers, França), el vuitè disc del quintet barceloní insisteix en la seua característica de doble aposta per la contundència en el so i una cura especial amb les lletres. A Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005) van trobar la llengua; a Set tota la vida (2007), la forma; a Ordre i aventura (2010), l'esperit; a L'amor feliç (2012), l'univers, i a L'ànsia que cura (2014), el so. És per això que Ara i res sona més i millor Mishima que mai: més descregut i alhora més romàntic, més despullat però també més sentit, més planer però també més literari, amb esclats més lluminosos al costat d'atmosferes més llòbregues.
Quan i on? Diumenge 3 de setembre a les 22.30h al Parc Municipal Teodor González.

4. Joan Rovira
Joan Rovira comença una nova etapa amb un espectacle explosiu. I és que el punt fort, sense dubte, és el directe. Ara es presenta amb una banda consolidada i un so més contundent. Les noves cançons tenen un regust rock mediterrani, amb tornades coloristes i positives. El 2017 és l’any de la seua consolidació, després de ser l'artista revelació dels premis Enderrock 2016 i realitzar més de 70 concerts aquell any per tot Catalunya. Joan Rovira és un festa-autor, que combina la música festiva amb la música més personal. Capaç de fer ballar i emocionar durant l'hora i mitja de concert. És autor també de cançons com Germans de llengua o Lo meu riu, que han esdevingut dos himnes de la música actual del país.
Quan i on? Diumenge 3 de setembre passada la mitjanit - a les 00.15h) al Parc Municipal Teodor González.

5. Animalístic
Els guanyadors de l’Ebre Musik 2017 es presenten a l’escenari central del parc municipal amb la seua proposta de rock inquiet. Animalístic és una formació amb músics provinents de diferents bandes consolidades de la qual se’n parlarà molt.
Quan i on? Diumenge 3 de setembre passada la mitjanit - a les 2h) al Parc Municipal Teodor González.

6. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries amb Carmen París
Un concert de luxe per tancar la Cinta 2017 i celebrar el 75è aniversari de la Banda Municipal de Música de Tortosa, que tocarà juntament amb qui són els referents actuals de la jota, tant en català com en castellà. D’una banda, Carmen París és la revolucionària de la jota aragonesa, que ha agermanat amb els estils més oposats, del xotis al jazz, passant per la ranxera o la música cubana. D’altra banda, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries són els grans renovadors de la música tradicional de les Terres de l’Ebre, amb la qual han traspassat fronteres. Una nit per reivindicar diferents maneres de veure la mateixa música en una trobada musical única.
Quan i on? Dilluns 4 de setembre a les 23h al Parc Municipal Teodor González.

A

També et pot interessar