The Saurs

Foto: 

Noelia Ruiz
The Saurs

Pingüins ‘indies’ a Flix

The Saurs, Beach Beach, Me and The Bees, Xarim Aresté, Vàlius i Parlament actuaran al poble de la Ribera d’Ebre
Genís Pena
,
04/08/2015
Música
"Què hi fan pingüins a Flix?" no és l'única pregunta que se’ns passa pel cap quan veiem el festival que han organitzat a la població riberenca pel proper dissabte 8 d'agost. "Què hi fan aquestes bandes tan reconegudes?"; "Per què ningú ho havia provat abans?" "Ja sabran on està Flix?"; "Funcionarà?", en són algunes més. Des de Surtdecasa.cat, hem intentat respondre algunes d’aquestes preguntes parlant amb l’Aleix Ferrús, creador, pensador i director del festival que posarà Flix al mapa dels amants de la música rock alternativa.
"Tot sembla indicar que el ‘Pingüí’ marcarà un abans i un després a Flix: Bandes que han tocat a festivals com el FIB o el Primavera Sound, una ubicació diferent, un poble amb talent bolcat per la causa..."

Explica la llegenda que a Flix sempre havien existit pingüins, i no silurs - o ‘sirulos’, com se’ls hi diu aquí -, però que a la Guerra Civil van desaparèixer.... O potser no. Però bé, la qüestió és que la història que dóna nom al festival funciona com a al·licient per cridar l’atenció, no només de la gent que coneix la zona, sinó de tots aquells que no saben on està Flix, però que tenen passió pels festivals estiuencs. Veient aquests noms -The Saurs, Me and the Bees, Beach Beach...- queda clar que parlem d’un festival. Però, no ens enganyem, costa d’imaginar que aquest festival es celebri a Flix. Per què? L’Aleix ens respon. “Tots aquests grups es fan un fart de tocar per Barcelona, Girona i sembla que al final només puguin tocar per allí. Pensàvem que era una llàstima que això fos així i tot va ser qüestió de comentar-los-hi. Ràpidament es van animar a baixar”. De la mateixa manera que a les Terres de l’Ebre no estem acostumats a tenir festivals així, és lògic pensar que els festivals, o més ben dit les bandes, tampoc estan acostumades a nosaltres. L’Aleix recorda que la conversa va ser força divertida. “Vulguis o no Flix és un nom que sempre xoca... Sona molt a ... bé, molt diferent, sona a Flix. Els hi va costar una mica situar-ho al mapa. Els hi vam explicar una mica on estava - que pertany a Tarragona però que està entre Lleida i Tortosa - i tampoc els vam ajudar molt, però al final els hi va quedar clar”.

Segons els organitzadors, per a que el festival funcioni la idea és que aplegui tant a gent de la zona, com a gent que segueixi aquesta nova ‘religió festivalera’ i s’animi a baixar des de Barcelona o des de qualsevol part de Catalunya per a gaudir d’una experiència, com a mínim, més genuïna que la majoria. Per aconseguir-ho, des del Pingüí han apostat per unes bandes que tinguin un directe molt atractiu. “Són bandes que tenen bons discos però a part funcionen dalt de l’escenari. Ens hem encarregat de veure’ls un parell de cops i creiem que la proposta és força sòlida”. A més, tenen un as guardat a la màniga. Xàrim Aresté, un dels músics amb més talent del panorama català, és flixanco i també estarà present al festival.  “Xarim ha tocat milers de vegades a Flix i sempre ha sigut un èxit. A més, la resta de bandes que vénen són propostes alternatives, però tots fan una música molt fresca que pot encaixar perfectament. Els The Saurs sí que potser són més ‘canyeros’... però a Flix també agrada molt el punk.”

Xarim és el màxim exponent d’una escena musical que sempre ha estat present al poble del meandre, però que últimament està creixent com l’escuma. L’Aleix, com a bon melòman, recorda algunes de les bandes que en èpoques anteriors van passar per Flix, i també parla de l’escena actual. “Jo crec que els grups que tenim tenen molta qualitat musical. El propi Xarim, els germans Bagés (Lo Gitano Blanc, Hipopòtam, entre d’altres), La Reina del Blackjack, tots sonen genial. Ens fa falta això, escenaris com aquest festival, amb més projecció, on la gent hi pugui tocar i deixi de tocar a casa.”

A la festa de presentació del festival es va poder veure una mostra dels artistes de la zona que van tocar davant d’un públic molt entregat. Tot sembla indicar que el ‘Pingüí’ marcarà un abans i un després a Flix: Bandes que han tocat a festivals com el FIB o el Primavera Sound, una ubicació diferent, un poble amb talent bolcat per la causa... Però els nervis estan a flor de pell. “Hi ha dies que em desperto pensant que anirà molt bé i ha dies que no ho veig tan clar. Portem molts dies - gairebé un any -  organitzant-ho, i hi ha moltes ganes de que la cosa surti bé”, ens confessa el flixanco, que combina l’afició per la música amb la seva professió, mestre d’anglès. “Ens ho prenem amb la calma i sense obsessionar-nos, però la idea és que el festival vagi creixent, que es faci poc a poc adult i que tinguem un festival assentat a les Terres de l’Ebre”, conclou. El proper dia 8 d’agost, entre pingüins o sense, l’indie més estiuenc es deixarà escoltar per Flix.

Més informació: 

A

També et pot interessar