AGENDA
Llibres
poesia
2018
Divendres 18 de maig, 19:30h
  • Cabanes
Sala del Sindicat

Escriure des de l'Empordà

Nascuts o residents la comarca, els escriptors de l'Empordà tenen una notable presència en el panorama actual de les lletres catalanes. Hereus d'una llarga i poderosa tradició –de Pla a les germanes Vayreda, de Víctor Català a Carme Guasch o Maria Àngels Anglada, de Fages a Pep Subirós o el mateix Salvador Dalí-, el cert és que la seva particular adscripció al territori ha marcat el seu ser-en-el-món.
 
Més enllà d'etiquetes i visions reduccionistes, què suposa aquest fet per a tots ells? Es pot ser empordanès i universal? En quina mesura el territori i la tradició condicionen la creació artística? Fins a quin punt ser perifèric interfereix en la projecció d'un escriptor?
 
Aquest cicle vol donar veu a un grup d'escriptors contemporanis que viuen aquesta situació –privilegi o condemna- i plantejar els reptes que els comporta. S'organitza a través d'un diàleg entre dos autors que departeixen entre ells -i amb el públic- sobre el que significa escriure sota el ressò, la presència, el pes o la companyia d'un territori com l'Empordà.
 
Aquests diàlegs emporitans i literaris es duran a terme en diverses poblacions de la comarca de l'Alt Empordà, amb la voluntat d'aproximar-nos al territori.
 

Programa: 

Més informació: 

Et pot interessar

poesia
Divendres 1 de juny, 19:30h
Garriguella
Tarde dels lectors, Seu Vella, claustre, Lleida, Surtdecasa Ponent, literatura
Dimecres 30 de maig, 15h
Lleida
Del 5 de juliol al 17 d'agost
Peralada
Anarquia
Del 19 de maig al 2 de juny
Lleida
A cau d'orella
Dijous 31 de maig, 20:30h
Lleida
Dissabte 30 de juny, 20h
L'Escala
Dimarts 5 de juny
Castelló d'Empúries
Diumenge 24 de juny, 12h
Ullastret