,
26/03/2014
Gastronomia

L’importància del producte de proximitat

A l’Empordà tenim molts productes de proximitat, tenim el mar, la muntanya, l’horta, la vinya… En aquest post em vull centrar en l’horta i la importància dels productes de proximitat.

Per obtenir una verdura o fruita de màxima qualitat el més important és que sigui collida en el seu punt òptim de maduració, si tenim un hort a casa, això és molt senzill aconseguir-ho. En cas de no tenir-ne cap al que hem de mirar és de comprar les fruites i hortalisses directament del pagès, a través dels mercats on van o a casa seva, la millor opció és comprar-les a casa seva per poder mirar nosaltres mateixos quines verdures estan en el seu punt.

Quines diferències hi ha entre una verdura o fruita directament de l’hort o de grans superfícies, doncs, clarament són econòmiques, ja que una gran superfície compra per volum, en grans quantitats, i sovint aquesta verdura no és ni de Catalunya.

És important fer-nos una pregunta bàsica, que volem? Ajudar als petits productors i assegurant-nos una bona qualitat del producte i de proximitat o col•laborar de manera indirecta a tenir un món globalitzat on pots menjar productes que et penses que són d’aquí i resulta que són a milers de kilòmetres.

També és una qüestió clara de sostenibilitat, el producte de proximitat no hi ha una logística a darrere de camions, vaixells o avions, i amb això també ajudem a no contaminar innecessàriament.
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cuiner de l'Empordà, xef al restaurant Sala Gran de Llofriu i apassionat de la gastronomia, l'esport i la meva terra. Podeu trobar més sobre mi aquí

06/06/2014
Aquesta vegada us explicaré els secrets per triomfar amb un suquet de peix!, de receptes de suquets n'hi ha tantes com cuiners hi ha, cada un el fa amb el seu toc personal.
26/03/2014
A l’Empordà tenim molts productes de proximitat, tenim el mar, la muntanya, l’horta, la vinya… En aquest post em vull centrar en l’horta i la importància dels productes de proximitat.
05/03/2014
L'oli de l'Ermedàs és un dels millors olis del nostre país, està situat a Palafrugell, al cor de l'Empordà.
03/02/2014
Del porc s’aprofita tot, ara és temps de la matança del porc a moltes cases de pagès de l’Empordà, jo us proposo fer un rostit de galta de porc amb verdures. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat.
09/01/2014
A l'Octubre vaig anar a veure com l’Albert Grassot, de l’Arròs de l’Estany de Pals, segava un dels seus camps, en concret una varietat experimental.
17/12/2013
Ara que ja tenim l’hivern a tocar, és quan més de gust vé gaudir d’una bona escudella i carn d’olla. Hi ha millor manera de combatre el fred? Si és així, jo no la conec!