Jump to navigation
Del porc s’aprofita tot, ara és temps de la matança del porc a moltes cases de pagès de l’Empordà, jo us proposo fer un rostit de galta de porc amb verdures. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat.
Galta de porc rostida amb verdures
Dificultat: mitjana Temps: 2 hores
Ingredients per 4 persones
4 galtes de porc 30 g de vi ranci 700 g de ceba de figueres 200 g pastanaga 150 g porros 4 tomates de penjar 1 branca de farigola 40 g llard de porc c/s Sal i pebre 200 g brou
Elaboració:
Primer de tot, netegem les galtes i les salpebrem, després posem una cassola al foc amb la llard de porc, un cop calenta dorem les galtes, un cop estiguin ben dorades hi afegim el vi ranci. Un cop s’hagi evaporat l’alcohol, hi posem les verdures tallades a juliana i la farigola, deixem que es sofregeixin juntament amb les galtes.
Un cop les verdures estiguin ben sofregides afegir-hi el brou, abaixar el foc i deixar fer xup-xup durant 1'5 hores, si veieu que falta brou afegiu-n'hi més!
Per saber que està comproveu que les galtes quedin ben toves, si no són ben toves deixeu-les més temps fins que ho siguin.
Espero que us animeu a fer aquesta recepta, jo us recomano que la feu el dia abans de menjar-la, sempre és millor tenir un dia de repòs.
Cuiner de l'Empordà, xef al restaurant Sala Gran de Llofriu i apassionat de la gastronomia, l'esport i la meva terra. Podeu trobar més sobre mi aquí