,
05/03/2014
Gastronomia

L'oli de l'Ermedàs

L'oli de l'Ermedàs és un dels millors olis del nostre país, està situat a Palafrugell, al cor de l'Empordà.
Aquest oli és 100% arbequina, té unes notes de fruita madura, poma, plàtan, picant, dolç, un punt amarg i astringent. Aquestes aromes estan molt ben lligades, per aconseguir aquest resultat és molt important tenir tots els processos que intervenen en l'oli molt ben dominats i per això mateix tenen una filosofia de treball molt clara. Escullen el millor moment per la collita, és a dir que l'oliva estigui al seu punt òptim i que passi com menys temps millor desde la recol•lecció de l'oliva fins al premsat en el trull, que per cert fan rentar de dalt a baix per què no hi hagi cap residu d'altres olis.
Amb la nova llei de l'oli que ha entrat en vigor, els establiments que hàgiu de canviar l’oli penseu en aquest, és un oli increïble de màxima qualitat. A la Sala Gran ja fa 4 anys que treballem amb ell. 
Aquesta llei trobo que està molt bé, ja que així sabem quin oli estem consumint quan anem a un restaurant, però jo animo als restauradors que com a mínim optin per posar un oli de la nostra terra, que en tenim de molt bons.
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cuiner de l'Empordà, xef al restaurant Sala Gran de Llofriu i apassionat de la gastronomia, l'esport i la meva terra. Podeu trobar més sobre mi aquí

06/06/2014
Aquesta vegada us explicaré els secrets per triomfar amb un suquet de peix!, de receptes de suquets n'hi ha tantes com cuiners hi ha, cada un el fa amb el seu toc personal.
26/03/2014
A l’Empordà tenim molts productes de proximitat, tenim el mar, la muntanya, l’horta, la vinya… En aquest post em vull centrar en l’horta i la importància dels productes de proximitat.
05/03/2014
L'oli de l'Ermedàs és un dels millors olis del nostre país, està situat a Palafrugell, al cor de l'Empordà.
03/02/2014
Del porc s’aprofita tot, ara és temps de la matança del porc a moltes cases de pagès de l’Empordà, jo us proposo fer un rostit de galta de porc amb verdures. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat.
09/01/2014
A l'Octubre vaig anar a veure com l’Albert Grassot, de l’Arròs de l’Estany de Pals, segava un dels seus camps, en concret una varietat experimental.
17/12/2013
Ara que ja tenim l’hivern a tocar, és quan més de gust vé gaudir d’una bona escudella i carn d’olla. Hi ha millor manera de combatre el fred? Si és així, jo no la conec!