b1n0

Foto: 

Cedida
Els bisbalencs b1n0 obriran la temporada, juntament amb PHOAC

66 Butaques: desestacionalitzant l’agenda musical amb revelacions

Torna el cicle d’Acció Musical figuerenc amb propostes musicals presents i futures
Oriol Abulí Vergés
,
12/10/2021
Música
Desestacionalitzar els festivals musicals és tot un repte, i l’Empordà n’és potser l’exemple més evident. Des que el 66 Butaques es va instal·lar com cap altre cicle a la sala Toni Montal de La Cate de Figueres, no l’ha fet marxar ni una pandèmia global. Tot i un canvi d’ubicació a la sala gran i la tornada enguany a la sala petita, l’"acció musical" reivindicada al leitmotiv del cicle no ha perdut l’esperit de cuidar com mai el so i la proximitat de cada proposta. I amb això, mantenir una regularitat en l’agenda musical de la comarca. Cada tercer divendres de mes, Figueres tornarà a ser part de l’actualitat musical i a satisfer les orelles més inquietes amb vuit noves propostes i un final sorpresa per donar la benvinguda al pròxim estiu. Heus ací una playlist per començar a agendar-les.

1. Concert de b1n0 + PHOAC
Un nom binari per un duet electrònic que juga a les dues bandes amb tot el reguitzell d’artistes que els acompanyen en els seus paisatges sonors i visuals. En aquest cas, els acompanyarà PHOAC, l’alter ego de Pau Vehí, qui ja havia format North State amb la seva germana Laia. Segurament la veu que més se sap adaptar al so que rep influències des de James Blake fins a Tricky, passant pel nostrat pop metafísic. Aquesta serà l’ocasió per presentar el segon EP 'bi'.
> Divendres 15 d'octubre: 20:30h

 

  • imatge de control 1per1

La mallorquina Maria Jaume | Foto: Noemi Elías
2. Concert de Maria Jaume
Reïna, Alanaire, Joan Miquel Oliver, Da Souza… No són poques les propostes musicals que vénen de les Illes Balears. L’any 2020 Maria Jaume va publicar 'Fins a maig no revisc', amb el que va guanyar el Sona 9. Darrerament l’hem vist presentant un directe de luxe que entre elles anomenen “les tres Maries”, amb Núria Graham a la bateria i Maria Espinosa (Junco y Mimbre) al baix. En aquest recull en format més íntim i segurament amb cançons noves com Un bon berenar, serviran per reviure a qualsevol espectador.
> Divendres 19 de novembre: 20:30h

3. Concert de Joan Colomo
Si bé Colomo ha format part de grups (The Unfinished Sympathy, Zeidun, La Célula Durmiente), és en solitari que ha sabut trobar una fórmula infal·lible, barrejant el millor humor amb l’esperit crític. 'Disc trist' és la seva darrera proposta, que es va presentar amb la 'Cançó animada' però segurament és capitanejat per 'Salvem el planeta'. Afineu les orelles.
> Divendres 17 de desembre: 20:30h

 

Rodrigo Laviña durant una entrevista | Foto: Helena Molist - Surtdecasa
4. Concert de Rodrigo Laviña y su combo (Extraño Weys)
Des que el 2014 va néixer Extraño Weys, col·lectiu que combinava amb Patxi Vazili (aka Viktor Pizza) i El Gordo del Puru, Rodrigo Laviña s’ha convertit en sinònim de referent del hip -hop a Catalunya i Espanya. Rodrigo Laviña y su combo combina psicodèlia dels 60, pop català ye-ye, música brasilera, “vacil·leo” i atmosferes més enllà del boom bap dels 90. En aquest projecte, s’acompanya de sis músics més del panorama jazzístic i de la música moderna del país.
> Divendres 21 de gener: 20:30h

5. Concert de Ramon Aragall
'Un grito descomunal' és com es titula el nou EP de Ramon Aragall, qui ja havíem vist a les percussions de bandes com Dorian, Pantaleó o Els Amics de les Arts. El cicle no s’està de dir que Aragall “fa tremolar amb melodies diàfanes i ritmes addictius que et parlen directament”, i el mateix autor hi reflexiona sobre “la necessitat de fer un balanç entre les obligacions i gaudir de la vida”.
> Divendres 18 de febrer: 20:30h

 

El duet Tarta Relena | Foto: Cedida
6. Concert de Tarta Relena
És possible que actualment les coneguem per acompanyar (i tan bé) a Maria Arnal i Marcel Bagés presentant l’imparable 'Clamor' en els escenaris més importants que us pugueu imaginar. Ara bé, aquestes dues veus que presentaran 'Fiat Lux', van néixer el 2016 explorant sonoritats de diferents estils de músiques vocals a cappella. Tarta Relena no para de recollir èxits i col·laboracions que faran demostrar el seu bagatge a La Cate.
> Divendres 18 de març: 20:30h

7. Concert d'Iris Deco
Amb 'Golden', arriba la millor mescla de Soul i R&B que acaba de sortir del forn. El seu segell, HiddenTrack, no fa altra cosa que lluir aquest recull amb tanta personalitat i que reflexiona les inseguretats, la figura de la dona i l’apoderament. No es pot obviar que Ferran Palau i b1n0, que ja formen part de l’historial del 66 Butaques, han produït el disc. Un debut que promet molt.
> Divendres 22 d'abril: 20:30h

8. Concert d'Espaldamaceta
Si bé el 2006 l’aventura va començar amb cançons tristes i lentes, una veu i una guitarra, el 2019 va portar a explorar noves textures i instruments en format trio amb també Hidden Track i 'Millor que mai'. Aquest mes de maig de la pròxima primavera, torna l’essència en solitari que repassarà la seva trajectòria i també amb nou material.
> Divendres 20 de maig: 20:30h

9. Concert-festa cloenda de temporada
> Divendres 17 de juny: 20:30h

Més informació: 

A

També et pot interessar