Nadal

Foto: 

Surtdecasa
Mercat de Nadal de la plaça Independència

Racons de Girona per fer-hi parada durant el Nadal

Una guia per resguardar-te del fred durant el mes de desembre
Mar Molero Dolz
,
05/12/2019
Entorn
Les festes nadalenques són dies d’àpats, família, riures, tibantors i regals, però qui et diu que no puguis sortir de casa? L’estona d’estar amb els teus celebrant el Nadal al voltant d’una taula està molt bé, però escarxofar-te al sofà fa que et perdis la màgia dels carrers, les places i sales que t’esperen per gaudir de les últimes i les primeres festivitats de l’any. I doncs, treu-te les sabatilles, equipa’t amb bufanda i guants i #surtdecasa!


1. Pessebres a la Carbonera
Com cada any, torna l’Exposició de Pessebres i Diorames. Sigui perquè a casa sou molt pessebristes, no n’heu fet mai o només participeu en el de casa els pares, és tradició fer una visita a l’exposició que organitza l’Associació de Pessebristes de Girona a la Carbonera. Enguany és la 36a edició i es podrà veure del 21 de desembre al 6 de gener de 17 a 20:30h.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Plaça Independència i la fira de Nadal
Tant se val quina sigui l’època de l’any, a la plaça Sant Agustí sempre hi ha bullici, un bullici agradable que sempre et transporta al moment que s’escau. El festival A Capella, els espectacles puntuals de pallassos pels més petits, els estands d’artesans per Fires -que aquest any s’han trobat a faltar a la ubicació habitual- o cada desembre, les parades nadalenques amb avets, joguines de fusta i figures de pessebre.

 


3. Cafès a redós de la fred
Que fa fred ja ho sabem. Però després de trobar-te ja fart de l’aire fred i de treure vapor per la boca, pots provar d’enganyar l’hivern acollint-te en una de les cafeteries amb encant de Girona. La parada pot ser de cinc minuts o d’una bona llarga estona, tu tries. Aquí et deixem una llista de locals emblemàtics del centre de la ciutat per fer-hi parada i fonda. 

 


4. Creuar tots els ponts il·luminats i decidir quin té els llums de Nadal més bonics
Girona és ciutat de ponts. I tot i que tot l’any fan goig, per Nadal es transformen i s’il·luminen quan el dia decau. Ve de gust passejar-s’hi, pensar que els llums del Pont de Pedra sempre són encertats, aturar-te a contemplar la resta de ponts mentre en creues un i quedar embadalit de llum groga. Pots decidir quin t’agrada més i des de quin angle el trobes més bonic, si passant-hi per sobre, des de plaça Catalunya o des d’un altre dels ponts.


Foto: Els Pastorets de Girona
5. Pastorets
L’espectacle teatral per excel·lència de les festes. Dimonis, àngels i pastors pugen damunt l’escenari i ens parlen d’una història que es representa a molts indrets de Catalunya. Si ja hi has anat massa anys potser no et ve d’un any, si hi has fet de dimoni, àngel o pastor ara pots fer d’espectador, i si no hi has anat mai potser podries provar d’anar-hi, sempre coneixes algú que hi té un paper. I és que si comparem la durada de l’obra amb un dinar de neules i torrons, potser aquesta primera no és tan llarga com semblava, no?
> Més informació6. Cinema Truffaut
Ens queixem que el dia és curt i les tardes, fosques. Però no per això són menys tardes que les d’estiu. Simplement potser, en comptes de passar-les a la frescor dels parcs, es passen a l’escalfor de les sales gironines. Aprofita les vacances o quan plegues de la feina per veure alguna de les pel·lícules en versió original de cinema alternatiu que fan al Truffaut.

 

Foto: Fira de Girona
7. Pista de gel
Perfecte per passar-hi una estona en família. Del 21 de desembre al 7 de gener la pista de gel s’instal·la al Palau de Fires. Els menuts s’ho passen pipa, però i els grans? Amb l’excusa d’acompanyar els petits i ensenyar-los a patinar són ben pocs els que no es treuen les sabates per posar-se els patins. I és que, cal una excusa per passar-s’ho bé?
> Més informació

 

Més informació: 

> Consulta més propostes per sortir de casa a l'agenda (enllaç)

A

També et pot interessar