Museu de la Garrotxa
Museu de la Garrotxa
Carrer Hospici, 8
17800 - Olot
  • 972 271 166
  • museu.garrotxa@olot.cat

Més informació

El Museu de la Garrotxa es troba situat al centre d’Olot, articulat al voltant d’un gran pati central, a l’històric edifici de l’Hospici, una construcció del segle XVIII obra de Ventura Rodríguez.

Les sales d’exposició del Museu, situades a la planta baixa i primer pis de l’edifici, estan dedicades a la programació d’exposicions i activitats relacionades amb el discurs i el fons dels Museus d’Olot.

L’eix central de la col·lecció del Museu és l’Escola Paisatgística d’Olot, moviment paisatgístic impulsat especialment pels germans Joaquim i Marian Vayreda i per Josep Berga i Boix a partir de la segona meitat del XIX que esdevé de referència arreu de Catalunya i atrau i influencia notablement diverses generacions de pintors. L’Escola d’Olot no és un estil pictòric sinó una manera d’entendre  i representar l’art a través de la plasmació del paisatge a partir d’una particular llibertat d’estil. En aquest context, i dintre d’una amplíssima representació, el Museu acull també obres d’autors forans com Enric Galwey, Joan Llimona, Joan Brull o Ramon Casas.

El Museu de la Garrotxa acull també una de les millors i més representatives col·leccions de pintura i escultura catalanes, amb obres d’artistes com Joan Carles Panyó, Josep Berga i Boada, Francesc Vayreda, Ramon Amadeu, Miquel Blay, Josep Clarà o Leonci Quera, entre molts d’altres,  així com una magnífica col·lecció de cartells modernistes.

Horaris

Feiners: de 10 a 13h i de 15 a 18h
Dissabtes: d'11 a 14h i de 16 a 19h
Diumenges i festius: d'11 a 14h
Dilluns: tancat