Jump to navigation
Hi ha cellers que fan vi, i hi ha vins que descriuen un celler o, més ben dit, parlen de qui fa aquest vi.
Aquest és el cas del 3/4 de Quinze del Celler Fargas-Fargas, la primera anyada d'un vi sorprenent. El nom és curiós i original, però, perquè 3/4 de quinze? "una suma de circumstàncies ens va fer decidir per aquest nom", diu el Quim, propietari del celler. Primer de tot el temps de treball a la vinya, que va lligat a les quatres estacions de l'any, una de repòs i tres de feina. Després el cupatge, dins de l'ampolla hi trobem a parts iguals cabernet, merlot i ull de llebre, les tres varietats negres que treballen al celler.
Una altra coincidència és l'anyada, el 2015, i per últim, en boca del Quim "jo sempre vaig a tres quarts de quinze".
Si encara no coneixeu aquest celler de la DO Pla de Bages, tastant aquest vi us en fareu una idea.
El Pla de Bages és una terra de vins, amb una història i una identitat única on fa un temps no massa llunyà la vinya dominava pràcticament tot el paisatge. Les construccions de pedra seca són un llegat d'aquesta època, amb les tines de vi a peu de vinya com un tresor únic i excepcional. En aquest blog parlem de vins identitaris, dels cellers, dels viticultors, de les varietats autòctones i de la Denominació d'Origen Pla de Bages.