,
02/11/2018
Vins

Els vins de finca de la DO Pla de Bages

El Bages produeix dos dels onze vins de finca de Catalunya, i això és quelcom que explica en certa manera la naturalesa d'una de les regions de vi més petites de tot Catalunya, però amb una història rica, complexa i única.

El "vi de finca", segons la descripció de l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), és el màxim distintiu atorgat a aquell vi que dins d'una denominació d'origen, està produït en un entorn determinat, en una extensió inferior a la d'un terme municipal, amb característiques pròpies, el nom del qual està notòriament lligat a les vinyes de les quals s'obtenen vins amb característiques qualitatives especials, i que ha de comptar amb l'informe previ del consell regulador corresponent.

En certa manera, un vi de finca identifica els gran vins més emblemàtics dels cellers, i en aquest cas, al Pla de Bages parlem del 3.9 del Celler Abadal, i de l'Arnau Oller del Celler Oller del Mas.

L'Arnau Oller és l'expressió d'un territori on el paisatge és el principal protagonista. La seva harmonia i complexitat li aporten suavitat, elegància i subtilesa. Un clar exemple de l'equilibri entre la fruita i les notes balsàmiques i especiades. Noblesa i complexitat.

El 3.9 és l'expressió d'una parcel·la a través dels anys, polígon 3 parcel·la 9 d'aquí el seu nom. Vi de finca: identitat i caràcter. Pedra calcària sobre argila vermella, tanins rodons i expressió mineral. El paisatge boscós acollint la vinya, fruita vestida d'entorn aromàtic i balsàmic.

Però en definitiva, un vi de finca és un gran vi, aquell que es gaudeix en ocasions especials i amb persones especials, perquè són sense dubte, vins especials. Que els gaudiu!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El Pla de Bages és una terra de vins, amb una història i una identitat única on fa un temps no massa llunyà la vinya dominava pràcticament tot el paisatge. Les construccions de pedra seca són un llegat d'aquesta època, amb les tines de vi a peu de vinya com un tresor únic i excepcional. En aquest blog parlem de vins identitaris, dels cellers, dels viticultors, de les varietats autòctones i de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

02/11/2018
El Bages produeix dos dels onze vins de finca de Catalunya, i això és quelcom que explica en certa manera la naturalesa d'una de les regions de vi més petites de tot Catalunya, però amb una història rica, complexa i única.
03/10/2018
Hi ha cellers que fan vi, i hi ha vins que descriuen un celler o, més ben dit, parlen de qui fa aquest vi.
25/05/2018
El Colgat o Capficat, o com plantar un cep nou sense plantar-lo.
23/02/2018
Ja tenim al mercat els primers vins del 2017 de la Denominació d’Origen Pla de Bages.