,
03/10/2018
Vins

3/4 de Quinze

Hi ha cellers que fan vi, i hi ha vins que descriuen un celler o, més ben dit, parlen de qui fa aquest vi.

Aquest és el cas del 3/4 de Quinze del Celler Fargas-Fargas, la primera anyada d'un vi sorprenent. El nom és curiós i original, però, perquè 3/4 de quinze? "una suma de circumstàncies ens va fer decidir per aquest nom", diu el Quim, propietari del celler. Primer de tot el temps de treball a la vinya, que va lligat a les quatres estacions de l'any, una de repòs i tres de feina. Després el cupatge, dins de l'ampolla hi trobem a parts iguals cabernet, merlot i ull de llebre, les tres varietats negres que treballen al celler.

Una altra coincidència és l'anyada, el 2015, i per últim, en boca del Quim "jo sempre vaig a tres quarts de quinze".

Si encara no coneixeu aquest celler de la DO Pla de Bages, tastant aquest vi us en fareu una idea.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El Pla de Bages és una terra de vins, amb una història i una identitat única on fa un temps no massa llunyà la vinya dominava pràcticament tot el paisatge. Les construccions de pedra seca són un llegat d'aquesta època, amb les tines de vi a peu de vinya com un tresor únic i excepcional. En aquest blog parlem de vins identitaris, dels cellers, dels viticultors, de les varietats autòctones i de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

02/11/2018
El Bages produeix dos dels onze vins de finca de Catalunya, i això és quelcom que explica en certa manera la naturalesa d'una de les regions de vi més petites de tot Catalunya, però amb una història rica, complexa i única.
03/10/2018
Hi ha cellers que fan vi, i hi ha vins que descriuen un celler o, més ben dit, parlen de qui fa aquest vi.
25/05/2018
El Colgat o Capficat, o com plantar un cep nou sense plantar-lo.
23/02/2018
Ja tenim al mercat els primers vins del 2017 de la Denominació d’Origen Pla de Bages.