,
23/02/2018
Vins
Picapoll del Bages
Foto:
DO Pla de Bages / Bagesterradevins

La Picapoll i els primers vins del 2017

Ja tenim al mercat els primers vins del 2017 de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Són, majoritàriament, vins blancs i rosats joves que són el resultat d’una gran anyada, amb poca producció però d'una gran qualitat.

Algunes d’aquestes primeres ampolles del 2017 que ja podreu trobar, afortunadament, seran de Picapoll, la varietat blanca autòctona més representativa del Bages. La verema 2017 va ser excepcional, cosa que ens fa estar impacients per poder-les començar a tastar totes.

La Picapoll, varietat tardana, de gra ovalat i de pell gruixuda que el protegeix en la seva llarga maduració, ens dóna uns vins d'acidesa mitjana que els fa molt amables i potencia la seva sensació de volum. Aromàticament revela notes cítriques com l'aranja, herbes aromàtiques com l’espígol i, en els anys més frescos, les notes florals de la flor blanca com el gessamí.

A la DO Pla de Bages es pot trobar en diferents cupatges, principalment amb la varietat Macabeu com és el cas del Celler el Molí de Collbaix amb el seu Collbaix Blanc, o com és el cas del Celler Sanmartí amb el 1018 Blanc. Però és en els vins monovarietals on podrem veure la màxima expressió de la varietat, cosa que estan fent cellers com Abadal, Oller del Mas, Mas de Sant Iscle, Solergibert, Celler Cooperatiu d’Artés i Grau i Grau, a més del vi Entrebosc.

Una de les grans mostres d’aquests vins varietals és el Picapoll jove del Celler Cooperatiu d’Artés, que amb més de 100 anys d’història va ser uns dels cellers que va lluitar per la preservació d’aquesta varietat tan apreciada a la comarca del Bages.

 

CUPATGE: Picapoll 100%
ELABORACIÓ: Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable.
FERMENTACIÓ: 18ºC durant 25 dies.
Tª DE SERVEI: 8ºC
ANYADA: 2017
NOTA DE TAST: Brillant i transparent, aroma afruitada i elegant amb regust característic de la varietat.
PREU: 7€

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El Pla de Bages és una terra de vins, amb una història i una identitat única on fa un temps no massa llunyà la vinya dominava pràcticament tot el paisatge. Les construccions de pedra seca són un llegat d'aquesta època, amb les tines de vi a peu de vinya com un tresor únic i excepcional. En aquest blog parlem de vins identitaris, dels cellers, dels viticultors, de les varietats autòctones i de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

02/11/2018
El Bages produeix dos dels onze vins de finca de Catalunya, i això és quelcom que explica en certa manera la naturalesa d'una de les regions de vi més petites de tot Catalunya, però amb una història rica, complexa i única.
03/10/2018
Hi ha cellers que fan vi, i hi ha vins que descriuen un celler o, més ben dit, parlen de qui fa aquest vi.
25/05/2018
El Colgat o Capficat, o com plantar un cep nou sense plantar-lo.
23/02/2018
Ja tenim al mercat els primers vins del 2017 de la Denominació d’Origen Pla de Bages.