Llibres

Foto: 

Cedida

Els 5 imperdibles de les Jornades de les Lletres Ebrenques

Del 16 al 20 d'octubre a la Biblioteca d'Amposta
Surtdecasa Ebre
,
15/10/2018
Llibres
Un festival de les lletres. Amb bones propostes, sense complexes i amb un excés brillant de noms vinculats a la literatura, des d'autors, a bibliotecaris, gestors culturals, periodistes, etc. Les Jornades de les Lletres Ebrenques tornen amb un programa farcit de bones propostes i ens hem endinsant en la programació per destacar-te quines són aquelles oportunitats úniques que no t'hauries de perdre perquè solament tenen lloc un cop cada any. Com a any de Pedrolo i d'Estellés, hi haurà diferents activitats vinculades a aquests autors, així com la presència de desenes d'escriptors del territori i també de les joves promeses ebrenques. Mira, mira!

1. 'El petó', conferència inaugural amb l'actriu Carme Sansa
'El petó'  és el suggerent nom de la conferència inaugural d'aquesta edició, que anirà a càrrec de l’actriu Carme Sansa, Creu de Sant Jordi 2004 i Premi Nacional de Teatre 2012. L'actriu serà l'encarregada d'obrir una edició que, segons la directora de la Biblioteca d'Amposta, Joana Serret, "serà una de les més multiditundàries dels darrers anys". Aquesta primera sessió significarà el punt de partida per una setmana d'activitats literàries dirigides al gran públic.

2. Albert Om i els seus convidats
Albert Om serà el mestre de cerimònies d'aquesta trobada entre escriptors i bibliotecaris. Comptarà com a “convidat” amb Àlex Cosials, director de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès. I amb la participació de tot un seguit d'autors de capçalera de les biblioteques del sud de Catalunya. Voleu saber quins? Aleix Cort per la Biblioteca Joan Miró de Mont-Roig del Camp; Teresa Duch per la Biblioteca Joan Martorell i Coca, de Roda de Berà; Miquel Esteve i Begonya Ferré, per la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes; Jordi Llavina per la Biblioteca Sant Valentí de Navarcles;¸Manel Ollé i Francis Ferré, per la Biblioteca Popular d’Ulldecona; Núria Pradas i Júlia López per la Biblioteca Joan Pomar i Solà, de Sant Esteve Ses Rovires; Jesús M. Tibau i Irene Prades per la Biblioteca Comarcal Marcel·lí Domingo de Tortosa; Mª Carme Roca i Míriam Vaca, per la Biblioteca Pública de Pallejà; Cinta Roldán, per la Biblioteca Pública de Gandesa; Mentxu Pérez, per la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, de Campredó; Pietat Subirats, per la Bibloiteca Trinitari Fabregat d’Alcanar; Rosana Andreu, per la Biblioteca Pública de Cambrils; i Francesca Aliern i Joana Serret, per la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta.

3. 'Vestigis 80: els mals dies'
El teatre també tindrà un lloc a les Jornades amb 'Vestigis 80: els mals dies', l'espectacle teatral de la companyia de Valer Gisbert que s'adaptarà a l'espai de la Biblioteca d'Amposta. De què va l'obra? És l'any 1978 i l’Aurora necessita acomiadar-se dels seus morts i posar punt i final als capítols més dolorosos de la seva vida, episodis tràgics que van directament lligats als 115 dies de la Batalla de l’Ebre. L’Aurora fa cap a la Biblioteca d’Amposta i una volta dintre del recinte, les veus dels records revifen...i amb elles també ho fan els vestigis de carn i os.  L'espectacle tindrà lloc al vestíbul. 

4. Presentació de la ruta literària d'Arbó
Un dels actes per destacar serà la presentació de la Ruta Literària de S. J. Arbó a Amposta. Tot i que encara no es farà la ruta, diferents especialistes parlaran de l'obra de l'autor. Per una banda, 'El paisatge d’un escriptor' per l’autor Josep Igual, amb la intervenció de Josep M. Ramis, professor de la Universitat de Barcelona, Màrius López i altres estudiosos de l’obra de S. J. Arbó. Aquesta presentació estarà amenitzada pel duet Camins de nit a la Sala d’Adults.

5. Conferència amb Lluís-Anton Baulenas
I com a acte imperdible també destaquem 'Els mites i el folklore. La transformació com a arma simbòlica de creació literària', una conferència a càrrec de l’escriptor Lluís-Anton Baulenas, en commemoració del bicentenari de la publicació de 'Frankenstein' de Mary Shelley. Una ponència filosòfica que prendrà com a punt de partida el text de 'Frankenstein'. En finalitzar l’acte, s’oferirà una copa de vi 'Plantadeta' del Celler Sabaté, D.O. del Priotat. 

Més informació: 

A

També et pot interessar