Fira Àgora

Foto: 

Surtdecasa
Una dona participant a Àgora 2018

Els 10 projectes d'economia social que has de conèixer a les Terres de l'Ebre

Dissabte 11 de maig tindrà lloc la segona edició d’ÀGORA, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre
Surtdecasa Ebre
,
02/05/2019
Activa't
L’economia social i el cooperativisme tornarà a tenir el seu aparador particular a les Terres de l’Ebre amb la segona edició d’ÀGORA, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre que tindrà lloc el proper dissabte, 11 de maig a, Ulldecona. Es tracta d’una de les activitats més importants que impulsa l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre amb la voluntat de donar visibilitat a les iniciatives que aposten per l’economia social, el consum responsable i el model cooperatiu com a alternativa de negoci viable al capitalisme imperant. La fira estarà estructurada amb tres àmbits diferenciats: l’espai de debat, a l’Ajuntament; l’espai de fira, a la Casa de Cultura, amb els expositors que seran un total de 26; i l’espai exterior, a la plaça de la Diputació on hi haurà foodtrucks i l’animació infantil. I és que per acostar-se més al públic familiar, s’han programat diverses activitats com tallers o animació. Hem preparat una llista d'aquells projectes que tenen l'economia social com a eix, i que molts d'ells ja han donat el pas de convertir-se en cooperativa.

1. Lesfillolesdeclara, SCCL. Escape Room La Llibreria
Cooperativa dedicada a l’explotació d’un local de negoci destinat a les activitats de lleure en la modalitat d’Escape Room. És una activitat d’oci catalogat com a joc d’escapisme i que es realitza en equip (minim 2 persones). Es presenta en forma de repte i suposa un exercici més mental que no pas físic.
> Més informació

2. Associació Espai Tataküa
Projecte amb voluntat de convertir-se en cooperativa que gestiona un espai natural com a espai d’aprenentatge actiu. Així, des de diferents prismes educatius, es fa un acompanyament a la infància amb la natura com a referent amb el seguiment emocional com la base de les relacions educatives. Té la seu a Amposta.
> Més informació

3. Institut la Sénia
Centre d’ensenyament secundari públic on es cursa ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Ha impulsat el Projecte Ecosénia, un projecte d’innovació que treballa per aconseguir una gestió sostenible del centre pel que fa al consum de recursos i materials i gestió de residus, entre altres. Ho fa en tots els àmbits i espais de la vida escolar amb l’objectiu d’afavorir l’extensió dels hàbits i conductes sostenibles a tota la comunitat educativa.
> Més informació

4. L’Enllaç
Cooperativa agroecològica a cavall entre la producció i el consum. Està en procés de creació. Entre els seus objectius hi ha el de solucionar els problemes de distribució i comercialització que tenen la majoria de productors agroecològics i establir una logística més sostenible i col·laborativa de la qual també s’hi puguin beneficiar els consumidors del territori. Projecte singular de les Terres de l’Ebre.

  • imatge de control 1per1

5. Sant Josep Vins
L’Agrícola Sant Josep és una empresa cooperativa fundada al poble de Bot l’any 1962. Dedicada a la transformació i comercialització de tres conreus característics del Mediterrani: la vinya, l’olivera i l’ametller. Tota la producció és de collita pròpia i procedeix de les terres que conreen els socis i sòcies a la comarca de la Terra Alta.
> Més informació

6. Cresol
És una enginyeria i consultoria energètica especialitzada en tecnologies sostenibles. Els seus objectius són la difusió i utilització de tecnologies de baix impacte ambiental que contribueixin a un canvi de model basat en el desenvolupament sostenible. La seva vocació és assessorar i acompanyar els seus clients en tot allò relacionat amb la millora de la utilització de l’energia i la reducció de costos.
> Més informació


Un dels debats de l'edició de 2018 sobre periodisme cooperatiu.

7. Artra
Empresa de serveis i comunicació que posa en valor l’ARTesania i les TRAdicions de les Terres de l’Ebre a través de la Comunicació, la pedagogia I el Turisme actiu sostenible. El seu objectiu és la recuperació i la promoció d’aquest patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre des de l’admiració i el respecte.
> Més informació

8. Surtdecasa, SCCL
Plataforma digital d’informació cultural de proximitat, amb edicions territorials en diferents punts de Catalunya. És un mitjà de comunicació que vol donar veu a les propostes culturals del territori i ser un punt de trobada de persones que tenen una mirada creativa i innovadora sobre el món. Entén la cultura com un element de transformació social i aposta per la proximitat i per enfortir les comunitats culturals locals amb l’objectiu de mobilitzar el coneixement també des de les perifèries.
> Més informació

9. Col·lectiu Can Somiatruites
Treballa la divulgació cultural a través de la literatura i altres expressions. I la creativitat a partir del moviment i de diferents eines. És també una llibreria de segona mà que té la seu a La Ràpita.
> Més informació

10. Gestoria ALC
Es tracta d’una cooperativa que és gestoria i està especialitzada en el sector de les cooperatives de treball. Té la seu a Tortosa.
> Més informació

A

També et pot interessar