Menjar

Foto: 

Cedida
Selecció de menjar de la terra

Les 5 coses que pots fer a la fira gastronòmica Mescla

Mescla és la mostra de Gastronomia, Turisme i Paisatge de les Terres de l'Ebre que acull Deltebre durant el 18 i 20 de maig
Surtdecasa Ebre
,
13/05/2019
Menjar i beure
Mescla és la mostra de gastronomia, turisme i paisatge de les Terres de l'Ebre que enguany es celebrarà a Deltebre durant els dies 18 i 20 de maig. Tres dies on la cuina de primer nivell i les experiències formaran un aparador del bo i millor del territori. Així, a Mescla podràs degustar els plats típics del Delta de l’Ebre, assistir a maridatges i tastos de vins, gaudir de la cuina en directe dels cuiners més rellevants de les Terres de l’Ebre i assistir a xerrades i conferències sobre producte local i de proximitat. T'hem seleccionat allò que no t'hauries de perdre si t'agrada la bona cuina!

1. Fer un passeig i tastar
L’entrada a Mescla és gratuïta, però si vols degustar alguna de les begudes o plats típics, o participar en maridatges o tastos de vins, hauràs d’adquirir els tiquets al seu preu corresponent, conjuntament amb la copa commemorativa de Mescla. L’any passat es van vendre més de 5.000 degustacions unitàries.

2. Sopar de gala Mescla
Enguany a la Nit de Mescla tornarem a gaudir de la cuina d'un dels cuiners referents de les Terres de l'Ebre. És el cas de Jeroni Castell, xef del restaurant Les Moles i guardonat amb una estrella Michelin. Si vols apuntar-te, pots fer-ho aquí.

3. Demostracions de cuina en directe
Un dels principals atractius de Mescla seran les demostracions. N'hi haurà de rebosteria, de cocteleria o de cuina japonesa. En aquest sentit, també s'ha programat un taller de cuina nipona dedicat als més petits. Vinculat a les demostracions, cal destacar el concurs d'obertura d'ostres que posarà a prova les habilitats dels nadius i els forasters.



4. Converses amb cuiners
També serà un bon moment per a que cuiners de les Terres de l'Ebre expliquin les seves experiències. Com han evolucionat, com conviuen amb la tradició, com valoren el producte, com entenen la creació. Si ets curiós per descobrir les percepcions d'aquests artistes dels fogons no et perdis aquestes converses que tindran lloc durant els tres dies. Les converses també aniran a càrrec de productors d'aliments, així com dels responsables dels cellers participants.

5. Aprofundim en conceptes
L'slow food o l'enoturisme són dues tendències que han anat guanyant protagonisme en els últims temps a causa de la revalorització de la gastronomia com un element més de la sobirania alimentària i de la cura dels nostres paisatges. És per això que, durant la fira Mescla, tindran lloc diverses xerrades destinades a actualitzar aquestes propostes amb els restauradors que saben que la seva feina també està vinculada amb les noves maneres de viure.

Més informació: 

A

També et pot interessar