Jump to navigation
Diumenge
14 desembre 2025
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Paca entre plat i plat
Un restaurant de cuina tradicional del Delta al cor de Riumar
Surtdecasa Ebre
,
08/07/2011
Menjar i beure
Paca Bonet és tota una institució a Riumar. Diu que a l’hivern la llumeta de casa seua és l’únic que brilla en ple Delta de l'Ebre. Si vas al seu restaurant, la coneixeràs, t’oferirà la seua carta de menjar tradicional i et mostrarà amb orgull el llibre que ella mateixa ha escrit i que és un compendi de receptes gastronòmiques del Delta i de la seua història personal. Paca és una dona molt coneguda i es nota que el seu negoci està impregnat de la seua vitalitat.
El restaurant Paca va ser dels primers en ubicar-se a la zona de la desembocadura a l'extrem del Delta de l'Ebre. Quan Paca i el seu marit Josep van obrir el restaurant, el Delta encara era un territori verge rodejat de conreus d’arròs. Amb els anys, el Delta s’ha anat fent popular i la cuina també ha aconseguit la revalorització que mereixia.
“El menjar, com una bona poesia o un bon dibuix, no es pot falsificar. És autèntic o no ho és”, diu Paca. Ella és qui encara segueix al peu dels fogons fent arrossos, fideuades i totes les picadetes típiques de la zona: musclos, calamars, pop i, també, unes llesquetes amb tomàquet i anguila fumada que són una delícia. També és un bon lloc per fer el menú del dia o triar entre una llista completa de plats combinats. Els plats són generosos, així que quedareu satisfets si els empreneu després d'una bona jornada de platja. Us hem de dir que falla la carta de postres, inexistent més enllà de la fruita de temporada i dels gelats. Reslliscades comprensibles que queden totalment justificades pel seu aire casolà.
Si sou del morro fi, al costat del restaurant de la Paca, el seu propi fill acaba d’estrenar un nou restaurant que ve a ser la versió sofisticada i d’autor de les receptes de la seua família. Es diu Ferment i és tot un descobriment per als que tinguen les butxaques plenes.
Paca bhr
Urbanització Riumar (Deltebre)
977 26 73 94
www.pacabhr.net/
A
També et pot interessar
Foto:
Neus Barberà
Jeroni Castell: "Tothom sabia que no teníem cap possibilitat menys nosaltres"
Foto:
Cedida
Festival
Els 8 imperdibles del Deltebre Dansa
Foto:
Cedida
Dansa
Els 10 espectacles imprescindibles del Deltebre Dansa 2023
Foto:
Cedida
Creació
Creació DD22 o la comunió artística col·lectiva d’un poble
Foto:
Alfonso Vidal
Dansa
Les 5 meravelles del Deltebre Dansa 2022
Foto:
Cedida
Noves propostes
Ca l'Enriqueta, centre cultural i de cures amb perspectiva feminista