Diego i Sònia, l’empenta fraternal al servei de la gastronomia

El Restaurant Diego és un clàssic tant a Santa Bàrbara com a les Terres de l’Ebre
Surtdecasa Ebre
,
20/01/2013
Menjar i beure
Els amants de la bona cuina saben què és el Restaurant Diego. No admet comparacions fàcils, ni a Santa Bàrbara ni a les Terres de l’Ebre. L’ombra de la seua gastronomia és allargada i tupida. Perquè l’avalen quaranta anys d'experiència als fogons. Però això no serviria de res sense l’empenta fraternal de Diego i Sònia Arasa que, des que van agafar el relleu del negoci, ara fa vint anys, són l’ànima d’aquest restaurant que tant veu del tracte exquisit de Diego com de la ironia poc ortodoxa de Sònia. Ara bé, tots dos coincideixen en tenir molt bon criteri culinari i buscar la sofisticació sense perdre el nord que marca el receptari tradicional consolidat per la seva mare Lola, amb més de quaranta anys d'experiència als fogons.
 
Hi ha alguns plats a hores d’ara imprescindibles a la carta d’aquest establiment. Tot i que la carta sol estar subjecta a la temporada, us recomanem el pop a la planxa amb oli i sal maldon acompanyat de torradetes d'allioli. Una delicia que et serveixen ben dosificada perquè ja sabem que les mossegades sublims s’han de tastar com a reliquies finites. Hem de continuar amb unes carxofetes (aquí sí que entra en força el concepte de temporada) fregides amb ou ferrat i foie a la planxa. Una combinació extasiant que té tants gustos com calories. També són marca de la casa els carpaccios. S’emporta el pòdium el de gamba, sense dubte.  
 
Els entrants, que toquen l’excel·lència, en són uns quants, però millor que dediquem l’espai a parlar dels segons plats. I en aquest apartat on abunden els peixos frescos cuinats a l’espatlla – amb oli, alls i un toc de vinagre-  i també les carns, hi ha una joia de la corona: el clàssic 'chuletón' de vedella cuinat a la pedra. Aquesta carn que té la inflitració justa de greix entre les seues fibres i té un gust intens és producte de les vaques que el propi Diego té en una finca de la seua propietat a pocs quilòmetres de Santa Bàrbara. La carn està madurada en càmara de tres a cinc setmanes  i al restaurant la cuinen de forma senzilla: la segellen  a la graella sobre brases fetes amb llenya d’olivera i, després, s’acaba de coure a la pedra prèviament calenta.  Depenent de la gana que tingueu, us serviran una peça de carn més gran o més petita que també podreu compartir, sense problemes, amb els companys de taula.
 
I una fugaç i justa referència als vins. Diego és el sommelier del restaurant i té coneixement de causa sobre una carta de vins que inclou més de 300 referències de denominacions d’origen espanyoles, així com també franceses, alemanyes i californianes. Així que, si vols regar l'àpat amb un vi d'altura, podràs rebre bon consell.
 
I de postre, pot estar bé rematar l'àpat amb un còctel a la terrassa. Perquè el restaurant és la peça mare del que ja podriem anomenar un complex hosteler que inclou un hotel de dues estrelles i una Terrassa by Sonia on s’exploten les últimes tendències quant a copes.
 
--
Hotel Restaurant Diego
Ctra. La Galera s/n
Santa Bàrbara
Telèfon: 977 71 90 17
 
       

A

També et pot interessar