Jump to navigation
Dissabte
30 novembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Foto:
Cedida
Tonyina roja
La tonyina roja, Mare de Déu de maig a La Cala
De l’1 a l’11 de maig, 17 bars i 14 restaurants faran de la tonyina el principal element d’inspiració de la creació gastronòmica.
Surtdecasa Ebre
,
25/04/2014
Menjar i beure
La tonyina roja del Mediterrani serà objecte de veneració aquest mes de maig a l'Ametlla de Mar. En els últims anys, s'ha consolidat com un dels elements gastronòmics més arrelats a la cultura culinària de La Cala i, per això, la primera quinzena d'aquest mes s'han organitzat un seguit de propostes al voltant d'aquest peix, que compta amb una llarga tradició al municipi.
De fet, un nucli important de caleros van viure dedicats exclusivament a la seva pesca des del 1885 i fins al 1960 a l’Almadrava, indret que, tot i estar dins del terme municipal de l’Hospitalet-Vandellós, estava poblat bàsicament per gent de La Cala.
Aquesta tradició pesquera va ser assumida pels pescadors de l’Ametlla de Mar, que de manera artesanal van pescar en abundància aquest preuat producte, fins que l’evolució de la pesca cap a l’encerclament i els grans vaixells tonyinaires va consolidar aquesta relació de la tonyina amb La Cala.
L’Ametlla de Mar es prepara aquests dies, de l’1 a l’11 de maig, per acollir per tercer any consecutiu les
Jornades Gastronòmiques de la Tonyina
amb la participació de 17 bars i 14 restaurants que han fet de la tonyina el principal element d’inspiració per a les seves creacions gastronòmiques.
Tapamar – Tapa Roja
També aquests dies, 17 bars de la localitat han posat la seva agudesa gastronòmica al servei dels seus clients per oferir-los 17 tapes diferents, que sota el lema
“Tapa roja”
s’ofereixen per un preu comú de 2’90€ amb l’acompanyament d’una copa de vi, cava o cervesa.
Des de les torrades o “els pinxos” al sushi, de les degustacions de cuina tradicional marinera com el butxi a les combinacions de marinatges amb fruites.
Els que segellin la butlleta promocional amb almenys cinc tapes diferents, participaran en un sorteig de 50 Tuna Tours dobles per gentilesa del Grup Balfegó.
--
Més informació:
www.ametllamar.cat/turisme
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
Surtdecasa
Jotes, sintetitzadors i aixades
Foto:
Cedida
FangArt: ceràmica entre el blau del mar i el daurat de la sorra
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Pirempordà 2018: cita transfronterera pels amants de la muntanya