Pagès Entrena

Foto: 

Cedida
Una de les activitats al celler Pagès Entrena

La Primavera del Cava: experiències inoblidables que mariden paisatge i cava al Penedès

Dotze cellers ens conviden a gaudir de la vinya, el paisatge i el cava
Surtdecasa
,
29/04/2021
Entorn
Poques primaveres han estat tan esperades com la d’aquest 2021. Enguany, que ja la podem viure de portes enfora, La Primavera del Cava arriba amb un munt de propostes a les quals no voldreu renunciar. Assedegats d’aire lliure i natura, podrem triar entre música en directe a les vinyes, tallers de ioga, sortides en bicicleta, maridatges increïbles, dinars de pagès i moltes altres activitats que l’Associació d’Elaboradors de Cava, l’AECAVA, ha coordinat amb tota la il·lusió.

Són dotze cellers, dotze espais privilegiats i dotze propostes que no podeu deixar escapar. Les activitats es reparteixen entre el Penedès i el Bages als cellers d’Agustí Torelló Mata, Artium, Codorníu, Covides, Giró del Gorner, Giró Ribot, Juvé & Camps, Pagès Entrena, Rovellats, Sumarroca, Vilarnau i Vins El Cep. Totes les activitats són per a tots els públics, a l’aire lliure, en grups reduïts i sota reserva prèvia. Si teniu ganes de viure experiències on assaborir el gust de la vinya des de totes les perspectives, preneu nota i marqueu a l’agenda:

1. En bicicleta elèctrica entre les vinyes de Juvé & Camps
Juvé & Camps compta amb les finques Espiells, La Cuscona i Mediona i cadascuna potencia el millor de les varietats que cultiva. La finca Espiells és la més gran de totes i compta amb la major qualitat vitivinícola de la zona, amb vora 200 hectàrees de vinyes de varietats com el macabeu i el xarel·lo, el chardonnay o la pinot noir. En aquest marc podreu gaudir d’una més que plaent passejada en bicicleta elèctrica per conèixer-ne cada racó. En acabat podreu visitar i conèixer el celler on s’elabora cada una de les varietats i, per arrodonir el dia, assaborireu un esmorzar de pagès i un tast de productes Juvé & Camps a la Casa Vella.
> Dissabte 8 de maig, 10h
> Més informació

  • imatge de control 1per1

2. Doble o res: Formatges i caves a les Caves Artium a Artés
Si només llegint el títol no podeu controlar la salivera, no us podeu perdre aquesta proposta en què visitareu la Formatgeria Gavarresa i les Caves Artium per maridar cinc formatges i 3 caves. Inicialment, i de la mà de Carles Badia, podreu visitar l’obrador on us explicarà com elabora els formatges artesans amb llet de vaca, cabra i fins i tot amb Ratafia del Sindicat. Després anireu al celler, on també visitareu els tres pisos soterrats de cava i coneixereu la història que acull. Per acabar, no pot fallar un excel·lent maridatge on gaudireu de la transformació dels gustos explicats per un sommelier i un formatger. Tot plegat, una experiència gustosa, pedagògica i també divertida.
> Dissabte 8 de maig, 11h
> Més informació

3. Trepitjar la vinya per conèixer-la i endinsar-s’hi amb la pràctica del ioga, a Vins el Cep
La companyia d’un bon entorn i una activitat que ens reconnecti és un bon punt de partida per a començar el dia. Vins el Cep ofereix un entorn incomparable per a la pràctica del ioga: just davant del celler, amb vista a les vinyes i sota l’ombra de les moreres us hi trobareu tan a gust que l’activitat la viureu com en cap altre entorn. Seguidament podreu gaudir d’una visita a la vinya on, sobre el terreny, us explicaran el cicle dels ceps, en què consisteix la viticultura ecològica i biodinàmica i assaborireu un tast comentat de vins i caves.
> Dissabte 15 de maig, 11h
> Més informació

4. Còctels internacionals combinats amb cava al Primavera Jove d’Agustí Torelló Mata
El celler s’adreça especialment als més joves per presentar-los i descobrir-los els matisos d'un escumós amb tots els ingredients de la joventut: frescor, dinamisme, modernitat, natura i, a més, ecològic i vegà. Amb el carnet Jove ATM les persones entre 18 i 30 anys tindran accés preferent al celler d’Agustí Torelló Mata i tindran activitats pensades només per a ells. La proposta més informal els posa a l’abast un taller de còctels internacionals combinats amb cava i el maridatge corresponent amb tapes de cuina japonesa.
> Dissabte 15 de maig, 12:30h
> Més informació

5. Un berenar únic amb la companyia de la música de Miquel Abras, al celler Pagès Entrena
Possiblement bereneu cada dia, però de ben segur que mai heu berenat com es berena al celler Pagès Entrena. Passareu una tarda degustant un fantàstic berenar maridat amb alguns dels caves Pagès Entrena i descobrireu olors, sabors i gustos que fins ara no havíeu gaudit. A aquesta experiència hi podeu afegir la companyia de la música de Miquel Abras, que oferirà un concert en directe exclusiu per a vosaltres. Una vetllada única!
> Dissabte 15 de maig, 19h
> Més informació

 

Berenar sopar a les caves Vilarnau | Foto: Cedida
6. Astronomia, mitologia i maridatges a les caves Vilarnau
Des de temps ancestrals l’agricultura regeix el calendari de les seves activitats en funció del cel i de les estacions. Avui dia aquest factor segueix marcant les feines a la vinya. A les caves Vilarnau coneixen la importància d’aquests paràmetres i l’activitat proposada així ho trasllada als assistents. Quan caigui la tarda celebrareu un berenar sopar amb una presentació del que veureu i beureu quan es pongui el sol: L’observació de la cintura de Venus maridada amb el seu cava Rosat. A partir d’aquí tindreu l’opció d’experimentar amb la pintura amb vi, d’observar el cel a ull nu i també d’apropar la mirada al cel a través del telescopi.
> Dissabte 15 de maig, 19:30h
> Més informació

7. Codorníu Experience, coneix el celler des de dins
Sabeu qui és l’Anna de Codorníu? I en Josep i en Manuel Raventós? Durant la visita descobrireu les anècdotes i curiositats dels personatges històrics de Codorníu alhora que degustareu tres caves en tres espais diferents i exclusius del celler, per acabar amb un deliciós aperitiu de Km0. Coneixereu la història dels personatges alhora que visiteu les caves amb espais tan emblemàtics com la Torre Modernista, construïda per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.
> Dissabte 22 de maig, 10h
> Més informació

8. Entendre l’elaboració del vi i el formatge per assaborir-ne el maridatge, al celler Giró Ribot
Per entendre el vi, primer cal conèixer la vinya, per això el celler Giró Ribot us explicarà com són les vinyes en què treballen i quines etapes viuen. D’aquesta manera, el maridatge posterior agafarà una altra dimensió. Si a més compteu amb el guiatge d’un afinador de formatges de Xerigots, encara en gaudireu més. Tastareu fins a quatre vins i caves del celler i els maridareu amb vuit formatges per descobrir quina és la millor combinació. Un maridatge que estarà, és clar, acompanyat de l’incomparable marc de les vinyes verdes brotant.
> Dissabte 22 de maig, 19h
> Més informació

9. A cop de pedal elèctric entre els ceps de les caves Rovellats
Les vinyes de Rovellats gaudeixen d’un marc incomparable, una postal amb unes vistes precioses del Penedès i un teló de fons amb la muntanya de Montserrat. És doncs aquí on podeu pedalar de gust per fer un recorregut paisatgístic en bicicleta elèctrica i contemplar la sorprenent primavera a la vinya. Per seguir amb el gaudi, fareu un tast guiat de dos caves Reserva i un Gran Reserva i, finalment, podeu optar a un pica-pica al cava bar del celler.
> Diumenge 23 de maig, 10:30h
> Més informació

 

Finca Sumarroca | Foto: Cedida
10. Les diverses parcel·les, caves i maridatges del celler Sumarroca
La proposta comença amb la visita de tres parcel·les diferents on també es cultiven varietats de ceps diferents i, és clar, amb resultats ben variats. Per aprendre a diferenciar cada vi i cada cava fareu tres maridatges que podreu acompanyar d’un aperitiu deliciós, tot plegat, en un ambient distès i més que agradable.
> Diumenge 23 de maig, 11:30h
> Més informació

11. Nordic walking i pilat walking entre les vinyes de la cooperativa Covides
Hi ha activitats de les quals només se n’extreuen beneficis, i si a més, es practiquen en un entorn privilegiat com es dóna el cas, tot es torna idíl·lic. Si t’agrada caminar i respirar natura, pots gaudir entre vinyes del nordic walking combinat amb l’anomenat pilatwalk. Durant el dia de l’activitat hi haurà també actiu un concurs d’Instagram en el qual podreu penjar la imatge que més us agradi, qui guanyi s’emportarà un bon premi: un lot de productes de Covides.
> Dissabte 29 de maig, 10h
> Més informació

12. Te, meditació, brunch i vinyes al celler Giró del Gorner. Un regal per als sentits
Per meditar com un entorn relaxat, tranquil i amable és un bon punt de partida. Aquest marc inicial és el que proporciona el celler Giró del Gorner. Si abans de començar la sessió us acompanya una sommelier que us introdueixi en la cerimònia del te per assaborir-lo i començar el viatge sensorial, tot va encara més rodat. Serà el moment d’iniciar el taller de meditació damunt de la gespa natural i sota els enormes pebrers que hi arrelen a banda i banda, amb les vinyes al davant. Un cop acabi la sessió podreu assaborir un brunch fantàstic amb un assortit de fruites, formatges, embotits i, és clar, cava.
> Diumenge 30 de maig, 10h
> Més informació

Més informació: 

A

També et pot interessar