Arts
,
2021
Del 27 de maig al 18 de juliol
Centre Cultural el Casino
Manresa

Exposició 'Feminista havies de ser'

Exposició 'Feminista havies de ser', una mostra que reivindica, d'una manera diferent i creativa, el feminisme. La comissària Natza Farré hi proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d'alliberament de les dones per a transformar la societat i assolir la igualtat de gènere.

La mostra reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho.

El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits. De fet, el masclisme està tan arrelat socialment que sovint passa desapercebut. Ha passat a formar part de la nostra cultura.

Els infants del segle XXI no creixen lliures d'estereotips de gènere. Els jocs en la infància esdevenen un gran vehicle de socialització en una societat patriarcal. L'urbanisme i l'espai públic també es converteixen en un lloc per a observar la diferència i la desigualtat.La violència contra les dones evidencia uns fonaments estructurals que han de caure per a poder avançar.

En definitiva, una mirada al món que ens envolta ens descobreix que les reivindicacions són justes i absolutament necessàries. Encara.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 17:30 a 20:30h

Comissariada per: 

Natza Farré

Sinopsi: 

"Una exposició que parli de feminisme ha de començar parlant de masclisme. Perquè el feminisme és la resposta a un sistema que s’ha basat en la desigualtat entre els homes i les dones. Un sistema que discrimina sistemàticament més de la meitat de la població mundial. Una «tradició» profundament arrelada que no podem continuar «celebrant». Per això, l’experiència que proposem és un recorregut per tots els motius que justifiquen la necessitat del feminisme al segle XXI. És el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser dones. És una presa de consciència de tots els gestos quotidians que passen desapercebuts i que són un exemple d’abús reiteratiu i de manca de llibertats. És una sala d’espera on sembla que el temps avança sense millores. Però la bona notícia és que que la situació que s’ha perpetuat durant segles es pot erradicar. El que sembla un carreró sense sortida deixa de ser-ho en mans de la lluita feminista persistent i plena de raons, que troba una avinguda on caben tots els éssers humans en igualtat de condicions. El final del camí és reconèixer que tant els homes com les dones tenim les eines per transformar la societat. Perquè el feminisme defensa els drets de les dones. I defensar els drets de les dones és defensar els drets de tota la humanitat." Natza Farré, comissària de l'exposició.

Preu: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Amb reserva prèvia. 

Inscripcions: 

Reservar plaça a centrecultural@ajmanresa.cat o al 938720171

Organitza: 

Palau Robert, Generalitat de Catalunya

Col·labora: 

Ajuntament de Manresa

  • imatge de control 1per1