P@leo_capdesetmana

Foto: 

Cedida

P@leo_capdesetmana, turisme cultural per a tota la família

El CRIP d'Hostalets de Pierola engega una nova experiència de turisme científic per a famílies i grups
Albert Compte Riba
,
21/03/2017
Família
Hostalets de Pierola es converteix en destí de cap de setmana per a les famílies que vulguin gaudir del turisme científic que organitza el CRIP, el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica. El P@leo_capdesetmana és una experiència única, centrada en la difusió del ric patrimoni paleontològic i turístic que ofereix el municipi anoienc. De la mà d'un paleontòleg desmemoriat, els petits i no tant petits de la casa faran una immersió lúdica i científica cap a un món ja desaparegut, amb 12 milions d'anys d'antiguitat, el miocè. Tallers, exposicions, gimcanes, rutes autoguiades a partir de les noves tecnologies i experiments tècnics, entre altres activitats conformen un itinerari de dos dies carregats de sorpreses i descobertes.

El P@aleo_capdesetmana és una immersió paleontològica per a petits i grans | Font: CRIP

Per què cal conèixer el miocè a Hostalets de Pierola?
Els jaciments d'aquest període geològic han donat com a fruit algunes de les descobertes més importants a nivell mundial. Les troballes del Pau -Pierolapithecus catalaunicus-, el Lluc -Anoiapithecus brevirostris- o la Laia -Pliobates cataloniae- a Hostalets de Pierola han aportat noves dades sobre la branca dels grans simis, la línia evolutiva a la qual pertanyem nosaltres, els humans. Fer visible la importància d'aquestes troballes i divulgar-ne el coneixement és l'objectiu del CRIP, situat a l'alberg de Can Roviralta, un centre de difusió del miocè a partir del qual conèixer les plantes, els animals i l'entorn d'aquest passat a través d'activitats en família amb tallers, guiatges, exposicions i experiments, amb l'ajuda de les noves tecnologies.

Participants al 'Taller de petjades' | Font: CRIP

El P@leo_capdesetmana, una immersió paleontològica al món del miocè
L'experiència turística i cultural que proposa el CRIP vol apropar al públic el món de la paleontologia a través de vivències compartides entre grans i petits. Durant dos dies es coneixerà l'era geològica del Pau, el Lluc i la Laia amb la visita a l'exposició 'Una finestra al miocè', on les explicacions dels professionals del centre oferiran nocions i conceptes bàsics perquè els petits paleontòlegs puguin desenvolupar-se al llarg del cap de setmana, gràcies a l'acurada reproducció dels animals i la flora extinta que mostra l'exposició. Amb el 'Taller de petjades' i les 'P@leo_rutes' posaran en pràctica part de les explicacions rebudes i coneixeran l'entorn d'Hostalets de Pierola a partir d'una App que ofereix continguts virtuals, interactius, amb realitat augmentada. El contacontes 'El Pau i la clau del miocè', manualitats per a xics i grans i una gimcana nocturna dins el recinte de l'alberg de Can Roviralta posaran punt i final a la jornada del dissabte, amb un descans ben merescut.

Nens i nenes en plenes descobertes al 'Taller d'excavació paleontològica' | Font: CRIP

El diumenge al matí hi ha programades dues activitats pràctiques familiars: trobar, mesurar, classificar i estudiar els fòssils que caldrà desenterrar durant el 'Taller d'excavació paleontològica' i tot seguit, descobrir el conjunt de la flora del miocè, el bosc humit que caracteritzava l'entorn d'Hostalets de Pierola fa 12 milions d'anys. Totes les activitats del P@leo_capdesetmana es presenten a més amb un fil conductor, el guiatge teatralitzat que protagonitzarà un paleontòleg desmemoriat que necessitarà l'ajuda de petits i grans per recordar qui és i què hi fa a Hostalets de Pierola. Un seguit de P@leo_enigmes escampats per les diferents activitats ajudaran a resoldre aquest gran misteri.

Joves durant l'itinerar auto-guiat de les P@leo_rutes | Font: CRIP

Hostalets de Pierola, turisme cultural i familiar
El municipi d'Hostalets de Pierola ofereix a més, una mostra d'edificis modernistes i noucentistes construïts entre el 1897 i el 1931, per part de les classes burgeses barcelonines. De fet, l'alberg de Can Roviralta, seu del mateix CRIP on es desenvolupa part del P@aleo_capdesetmana és un dels edificis catalogats de la guia arquitectònica del municipi, la qual neix gràcies a l'arribada del ferrocarril i també, de l'aparició d'un nou fenomen de les classes benestants, l'estiueig. La visita de les torres, palauets i mansions es pot complementar amb els itineraris autoguiats que apareixen a l'app de NaturaLocal, de descàrrega gratuïta, amb la 'Ruta del Modernisme i paisatge', descobrir l'espai natural de les Roques Blanques o bé, practicar senderisme per la zona de Sant Pere i la costa de Matamatxos. Finalment, el municipi d'Hostalets de Pierola està equipat amb diferents espais públics i parcs infantils, pensats per a les hores d'esbarjo dels més petits.

A

També et pot interessar