Menjar i beure
,
2016
Divendres 18 de novembre, 20:30h
Restaurant Mas Roquer
Vilanova i la Geltrú

Nit de la Gastronomia

L'èxit de la primera edició ha portat Vilanova i la Geltrú a reeditar la Nit de la Gastronomia, que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Gremi d'Hoteleria i Restauració de la ciutat amb la col·laboració de Menja't Vilanova, Viu Comerç, Temps de Vi, la Confraria de Pescadors i el Celler de Viticultors. En aquesta segona edició l'escenari torna a ser el restaurant Mas Roquer del Càmping Vilanova Park, on s'hi espera la xifra rècord de 230 comensals. Enguany la cita, que s'ha desplaçat de la primavera a l'hivern, serà el divendres 18 de novembre. 

La iniciativa enogastronòmica tornarà a tenir format de menú degustació, amb petites però variades racions que repassaran el bo i millor de l'oferta local. Vol ser també un àpat únic, un cop més irrepetible, recuperant actius gastronòmics en perill de desaparèixer. Tradició i modernitat es donaran la mà. Enguany no hi faltaran propostes més creatives, com un maki de xató (El Local), un carpaccio de gamba de Vilanova (Marejol), un saltat d'espigalls amb cansalada i botifarra (Associació Espigalls del Garraf i Caserco) o una broqueta de pop Nikkei (Sushi Lounge). També hi haurà propostes locals ben identitàries, com l'all cremat (Casablanca) o l'esmarris de peix blau (El Dinou), sense descartar una senyorial bullabessa amb escamarlans (6QU). Tot el peix que se servirà en aquesta segona edició és una gentilesa de la Confraria de Pescadors vilanovina. La culminació anirà a càrrec de postres molt emblemàtiques vilanovines, com els Borregos (de la pastisseria Tretze de Josep Maria Soler Bou), les Arrels (de La Confiança de Joan Francesc Soler) o la Glòria de Vilanova més gran feta fins ara, superant l'alçada de l'estàtua de Josep Tomàs Ventosa de la plaça de la Vila (Jaume Blanch, amb estructura feta per l'artista Lluís Amarè). 

La selecció de vins, tots ells amb accent vilanoví, va a càrrec de Temps de Vi. El serà del Forn Sant Onofre, i Vilanova Cafès hi posarà els cafès. Patates Piqué s'encarregarà de les olives i les patates de xurrer. L'oli verge extra d'arbequina del sopar és del Celler de Viticultors de Vilanova. No hi faltarà tampoc una barra de gintònics Prèmium de Destilerías MG de Vilanova. 

Enguany la confecció del menú ha comptat amb l'assessorament d'un grup de xefs locals format per Núria Lucas, Kilian Ventura i David Reig. Durant la vetllada es sortejaran productes oferts per Viu Comerç i altres establiments i empreses vilanovines

El sopar s'ofereix per 35 euros. El pagament haurà de ser en efectiu. Els tiquets es poden aconseguir al Punt d'Informació Turística del TOC, situat al número 11 del carrer de Sant Sebastià de Vilanova i la Geltrú.

Més informació: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=92678363#.WBsAFWNVXVo