,
18/03/2015
Enoturisme
vista dels arbres florits de la Fortesa

Camins de flors

Quan tot just la primavera truca a la porta, les flors de molts arbres fruiters esclaten intensament i tenyeixen els horitzons dels nostres paisatges de blancs i rosats intensos. Tot i que al Penedès el predomini de la vinya ha estat i és molt important, no és rar veure, al llarg d'aquests dies, camps de presseguers arrebossar de flors i d'abelles que ajuden a la pol.linització.

Des de fa molts anys, el cultiu del presseguer ha estat per alguns agricultors una font d'ingressos extra a la vinya. Encara avui, moltes famílies pageses conserven algun d'aquests arbres fruiters. Però on aquest cultiu agafa especial importància és en zones com La Fortesa (a escaig cinc quilometres de Sant Sadurní d'Anoia), Subirats i Avinyonet del Penedès. Pobles on el cultiu del presseguer hi és present des de la dècada dels seixanta. Les característiques edafològiques del terreny i el sistema de cultiu tradicional han fet que la fruita, principalment el préssec, tinguin renom entre els paladars més fins. 

Així, al llarg d'aquesta setmana, tenim l'oportunitat de gaudir d'un dels moments més màgics d'aquesta fruita de pinyol, la floració. Val molt la pena canviar el traçat de les nostres sortides a peu i perdre's entre camps de fruiters. Deixar-se emportar per la flaire de les flors. Pel brunzit de les abelles. No en tingueu cap por! Tenen molta feina per estar pendents de vosaltres. Mentre camineu observareu varietats de presseguer que encara no han florit, d'altres amb la flor ja esclatada i algunes que deixen caure, poc a poc, els seus primers pètals. 

Per aquells que desconegueu aquests llocs de que us parlem, es ben senzill arribar-hi. Els termes d'Avinyonet-del Penedès - Subirats segueixen la nacional 340. Des de la mateixa carretera veureu les parcel.les d'arbres fruiters. Si arribeu fins al nucli de Sant Pau d'Ordal podeu emprendre molts camins de fàcil recorregut. Per altra banda, La Fortesa és un petit nucli de cases pertanyent al terme municipal de Piera, però molt proper a Sant Sadurní d'Anoia. De fet, només cal que agafeu la carretera direcció Piera i en pocs segons arribareu a la Fortesa. Us invitem a que deixeu el cotxe just al nucli urbà i emprengueu algun dels camins que baixen a la zona dels horts, on avui s'hi cultiven camps i camps de presseguers. Davant vostre tindreu més de quaranta camps de futbol plens de flors. Tot un espectacle que val la pena no perdre's. Gaudiu-ne.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Som el Guiu, la Rosa i el Gali. Una petita família que vivim al cor del Penedès. Gaudim de la vida. I trobem la felicitat en els petits plaers del dia a dia: en un bon plat a taula, un paisatge, un vi, una cançó,... Ens fa molta il.lusió compartir-ho amb vosaltres. Ens acompanyes en aquest viatge de retalls de bones experiències per no malviure? Per saber més de nosaltres, malviatge.cat 

   

08/06/2015
Divendres passat va donar el tret de sortida d'un nou festival de música a l'Alt Penedès, Vinya &
18/03/2015
Quan tot just la primavera truca a la porta, les flors de molts arbres fruiters esclaten intensament i tenyeixen els horitzons d
01/03/2015
Poc a poc, molts cellers penedesencs han anat creant i donant contingut a una innovadora oferta enoturística.
11/02/2015
No, no parlem del plaer de llegir una novel·la de Paulo Cohelo.
22/01/2015
Amb aquest post comencem un nou camí. Una nova aventura per aquesta família. I tot de la mà de l’equip de Surt de Casa.