,
11/02/2015
Enoturisme
La barra del Boadas on cada nit hi passen coses meravelloses

El plaer de l'alquimista

No, no parlem del plaer de llegir una novel·la de Paulo Cohelo. Ni de veure la representació d’una obra de treatre del renaixement. Parlem del plaer d’ajuntar elements, com qui busca convertir el plom en or. El plaer dels còctels.

Molt a prop de Canaletes, al número 1 del carrer tallers, viu i sobreviu des del 1927 un minúscul local amb tres vèrtex. Una barra llarga i una decoració amb regust cubà ha vist fer milers de còctels en aquest petit local amb forma triangular: el Boadas.

És d’aquells llocs on en entrar-hi perds la percepció del temps. És igual si és de dia o de nit. Només canvia la clientela. És un d’aquells racons de Barcelona on seure i veure entrar i sortir gent de tots tipus, de totes les edats, tots atrets per aquell ambient a lo Pepe Carvalho.

Potser el que més ens agrada és que no hi hagi carta. Mmmm.... i què demanes? “Voldria algo àcid, amb un toc dolç i, com a toc d’alcohol, ginebra”.  I ara un cambrer amb “pajarita” demodé, agafa una amolla per aquí, una altra ampolla per allà, remena i voilà.... impressionant! A partir d’aquí, la nit, només pot anar a millor.

Seure i tastar el seu famós còctel de cava. Ja en portem dos. I... què és allò que prenen els de més enllà de la barra? Doncs, també tastarem un negroni.

I aquí és on arriba el plaer de descobrir que no ens agrada gens el resultat amarg d’ajuntar a parts iguals vermut, campari i gin.  Ens sap greu, Conde Camillo Negroni... el seu invent, no ens agrada.

Tenim temptació de continuar l’aventura del tast i demanar, amb posat interessant, un “martini amb vodka agitat, no mesclat.”  Però recordem que algú va calcular quan alcohol veu James Bond a les novel·les: una mitjana de 13 copes al dia! I decidim que no cal fer la competència al mític espia. Així que agafem rambla amunt i cap a casa.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Som el Guiu, la Rosa i el Gali. Una petita família que vivim al cor del Penedès. Gaudim de la vida. I trobem la felicitat en els petits plaers del dia a dia: en un bon plat a taula, un paisatge, un vi, una cançó,... Ens fa molta il.lusió compartir-ho amb vosaltres. Ens acompanyes en aquest viatge de retalls de bones experiències per no malviure? Per saber més de nosaltres, malviatge.cat 

   

08/06/2015
Divendres passat va donar el tret de sortida d'un nou festival de música a l'Alt Penedès, Vinya &
18/03/2015
Quan tot just la primavera truca a la porta, les flors de molts arbres fruiters esclaten intensament i tenyeixen els horitzons d
01/03/2015
Poc a poc, molts cellers penedesencs han anat creant i donant contingut a una innovadora oferta enoturística.
11/02/2015
No, no parlem del plaer de llegir una novel·la de Paulo Cohelo.
22/01/2015
Amb aquest post comencem un nou camí. Una nova aventura per aquesta família. I tot de la mà de l’equip de Surt de Casa.