Blogs:

Acabem temporada

20/07/2017

Amics i amigues, encarem ja els darrers dies de la temporada amb algunes propostes que considerem imprescindibles. Aquí van els detalls!

El sueño de Gabrielle
Entre el matrimoni de conveniència i l’”amour fou”

Dijous 20 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 21 de juliol, a les 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Mal de Pierres
Direcció: Nicole Garcia.
Guió: N. Garcia i Jacques Fieschi.
Intèrprets: Marion Cotillard, Louis Garrel, Àlex Brendemühl, Brigitte Roüan, Victoire Du Bois, Aloïse Sauvage.
Drama romàntic. FRANÇA, 2016. 120’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Història romàntica que adapta la novel·la Mal de pedres, de Milena Agus. Retrat d’una dona que viu el desig d’una passió amorosa que no s’ajusta amb l’ordre social. Gabrielle té una certa aura dels personatges clàssics femenins del segle XIX i principis del XX. Empresonada en un matrimoni de conveniència, coneixerà en un sanatori, un tinent suís cultivat i sensible que despertarà la passió en ella. Bon ofici de Marion Cotillard i d’Àlex Brendemühl. Filmació acadèmica amb una resolució inesperada.

Manual de un tacaño
Una picada d’ull a “L’Avar” de Molière

Dijous 20 de juliol, a les 22:15h Cinema a la fresca - Cal Figarot

Títol original: Radin!
Direcció: Fred Cavayé.
Guió: Nicolas Cuche i Lauren Turner.
Intèrprets: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt, Patrick Ridremont.
Comèdia. FRANÇA, 2016. 89’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

El còmic francès Dany Boon interpreta a un violinista d’una orquestra local extremadament garrepa, cosa que haurà de dissimular quan algú s’enamora d’ell, al mateix temps que descobreix que té una filla adolescent. El director del film debuta amb bon peu en la comèdia aconseguint ser número 1 al seu país, després de tres thrillers. En Cavayé no amaga la condició d’actualització (en forma, que no en fons) de la immortal peça teatral clàssica L’avar de Molière.

La promesa
Una lliçó d’història i humanitat

Dissabte 22 de juliol, a les 20h
Diumenge 23 de juliol, a les 19h
Dimecres 26 de juliol, a les 20:15h

Títol original: The Promise
Direcció: Terry George.
Guió: T. George i Robin Swicord.
Intèrprets: Oscar Isaac, Christian Bale, Charlotte Le Bon, James Cromwell, Jean Reno.
Drama romàntic / Bèl·lica, USA - ESPANYA, 2016. 134’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

A la convulsa Turquia de 1914, Mikael Boghosian, un estudiant de medicina armeni, coneix a l’Ana, una artista que acompanya a Chris Meyers, un periodista nord-americà. La pel·lícula de Terry George (Hotel Rwanda), ofereix un cru retrat del brutal genocidi que dugué a terme l’estat turc, llavors l’Imperi Otomà, sobre el poble armeni durant els anys 1915 i 1923, posant fi a la vida d’entre un milió i mig i dos milions de persones. Els bells paisatges captats pel director de fotografia Javier Aguirresarobe atorguen un marc èpic a la història, que amb un conjunt de bons actors enriqueixen el to intimista del film. La wedding planner Un artefacte humorístic d’alta precisió Dijous 27 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.) Divendres 28 de juliol, a les 21:15h (V.O.S.) Títol original: Jour J. Direcció: Reem Kherici. Guió: Stéphane Kazandijan i R. Kherici. Intèrprets: Reem Kherici, Nicolas Duvauchelle, Julia Piaton, Sylvie Testud, Chantal Lauby. Comèdia romàntica, FRANÇA, 2017. 94’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys. Reem Kherici, d’arrels tunisenques, és la directora, guionista i protagonista d’aquesta picant comèdia francesa. Mathias enganya a la seva parella Alexia amb la Juliette, una organitzadora de casaments. Quan l’Alexia troba la targeta de Juliette a la butxaca d’en Mathias es comença a embolicar tot. La realitzadora es posà a escriure el guió després de passar per l’altar a tres amigues seves, una darrera l’altra; una història que ens obre una més que curiosa i àcida finestra a les realitats mutants en relació amb els rols femení-masculí d’aquest segle XXI.

Més informació a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.