,
21/07/2016
Cinema
Una imatge de 'Un amor de verano'

Amor, ciència ficció de luxe, la dictadura argentina i els trastorns alimentaris

Com sabeu, aquest estiu ens hem tirat a la piscina i hem ampliat programació. Això ens permet que arribin a Vilafranca i, de retruc, al Penedès (que estem tots bastant a propet) propostes cinematogràfiques que no sempre són fàcils de veure fora de les grans ciutats. Estarem molt contents si us va agradant aquest menú d'estiu que hem procurat que sigui variat i sempre interessant. Ja sabeu que, a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter @cineclubvila), ens podeu fer arribar els vostres comentaris, recomanacions o suggeriments.

Dit això, us expliquem el que hem preparat per aquests dies. Arrenquem amb una història d'amor preciosa situada al París dels anys setanta, 'Un amor de verano'. Continuem amb la ciència ficció excel·lent de 'Ex Machina' als Jardins de Cal Figarot tot tancant el cicle de cinema a la fresca. Pel cap de setmana us proposem 'Capitán Kóblic', una pel·lícula fosca i dura que ens mostra una part força desconeguda de la dictadura Argentina. Finalment, ja la setmana que ve, tractem la virolència dels trastorns alimentaris a través del film suec 'Mi perfecta hermana'.

Un amor de verano
Sensual i sentida història d'amor

Dijous 21 de juliol, 20:15h
Divendres 22 de juliol, 21:15h Sala Zazie

Direcció: Catherine Corsini
Guió: Catherine Corsini i Laurette Polmanss
Intèrprets: Cécile de France, Izïa Higelin, Noémie Lvovsky, Kévin Azaïs.
Drama. França, 2015, 105 minuts. Projecció en V. O. (francès) subtitulada. París, 1971.

Delphine coneix a Carole. La primera, filla de pagesos, es muda a la capital per aconseguir la independència econòmica i ser propietària de la seva pròpia vida. La segona té nuvi i viu feliçment els començaments del moviment feminista. A Delphine, misteriosa i reservada, li agraden les dones. Carole ni es planteja aquesta possibilitat. De la seva trobada sorgeix una història d'amor que desequilibrarà les seves vides a l'ensopegar amb la realitat. Una variant rural de La vida de Adèle que ha conquerit els cors dels espectadors per la sensualitat i tendresa de les seves protagonistes. Pel cap de setmana us proposem 'Capitán Koblic', una pel·lícula fosca i dura que ens descobrirà una cara desconeguda

Ex Machina
Ciència ficció de cambra

Dijous 21 de juliol, 22h Jardins de Cal Figarot

Direcció i guió: Alex Garland
Intèrprets: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac.
Ciència ficció. RU, 2015, 108'. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Nathan, un programador multimilionari amb fama de reclusiu, selecciona Caleb, un jove empleat de la seva empresa, perquè passi una setmana amb ell en un lloc remot a les muntanyes amb l'objectiu que participi en un test en què està involucrada la seva última creació: Ava, un robot-dona al qual la intel·ligència artificial ho és tot. Un dels films revelació de l'any passat. Una ciència ficció de cambra, amb uns efectes especials espectaculars que li van valer, a l'òpera prima d'Alex Garland, l'Oscar als millors efectes visuals.

Capitán Kóblic
Una època políticament molt fosca

Dissabte 23 de juliol, 20h
Diumenge 24 de juliol, 19h
Dimecres 27 de juliol, 20:15h Sala Zazie

Direcció: Sebastián Borenzstein
Guió: Sebastián Borenzstein, Alejandro Ocón
Intèrprets: Ricardo Darín, Óscar Martínez, Inma Cuesta, Marcos Cartoy Díaz
Thriller. ARGENTINA, 2016, 92'. Projecció en V.O. (castellà)

El 1976, a l'Argentina, els militars van donar un cop d'Estat contra la presidenta María Estela Martínez de Perón i van implantar una dictadura durant la qual van morir unes 30.000 persones. Una de les barbaritats fetes pels militars va ser llençar al mar des d'avions els detinguts que volien fer desaparèixer. La pel·lícula tracta del pilot d'un d'aquests avions que, incapaç de continuar fent aquesta feina, deserta i se'n va a viure a un lloc remot del país. Allà s'enfronta amb el cap de la policia, un delinqüent amb vincles amb una banda de lladres de bestiar i amb alguns militars. Aquí es pot pensar que hi ha un enfrontament entre el Bé i el Mal, però no és així, sinó que tots dos presenten dues cares diferents del Mal. Óscar Martínez va guanyar el premi al millor actor secundari al Festival de Màlaga d'enguany pel seu paper en aquest film.

Mi perfecta hermana
La virulència del trastorn alimentari

Dijous 28 de juliol, 20:15h
Divendres 29 de juliol, 21:15h Sala Zazie

Direcció i guió: Sanna Lenken.
Intèrprets: Rebecka Josephson, Amy Diamond, Annika Hallin, Henrik Norlén.
Drama. Suècia, 2015, 105'. Projecció en V.O. (suec) subtitulada.

Un cop Stella entra al apasionant món de l'adolescència amb 12 anys, descobreix que la seva germana gran Katja, el seu model a seguir i a la qual tothom admira, amaga un trastorn alimentari. Els problemes d'esquena de Stella quedaran en un segon pla quan ella s'assabenti de la malaltia de la seva germana. Dividida entre la lleialtat a la seva germana i la preocupació per ella, lentament la família s'anirà dividint en dos. Sanna Lenken explora la virulència amb què els desordres alimentaris danyen el cos de qui els pateixen i les vides dels que els envolten. Amb el tipus d'humor, compassió i sensibilitat que només el coneixement de primera mà proporciona.

Salut i bon cine!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.