,
21/04/2016
Cinema
Una imatge de Les deux amis

Cinema que no es veu fàcilment

Dediquem el post a recordar-vos dels cites cinèfiles que tenim aquests dies a la sala Zazie, tot i que ja us les hem anat avançant darrerament. Ja sabeu que som subseu del Festival D'A - Cinema d'Autor de Barcelona, i estem contentíssims de poder portar a Vilafranca les pel·lis que ja us vam anunciar al post anterior. Aquí està tot recollit.

Les deux amis
Celebrem el Cinema d'Autor a Vilafranca

Dijous 21, 20:15h (V.O.S.) Sala Zazie
Direcció: Louis Garrel. Guió: Louis Garrel i Christophe Honoré.
Intèrprets: Golshifteh Farahani, Louis Garrel, Aymeline Valade, Vincent Macaigne.
Comèdia. FRANÇA, 2015. 100'. Projecció en V.O. (francès) subtitulada.

Clément, que treballa en una estació de trens, s'enamora de la noia de la brioixeria, Mona. Quan Mona li dóna carabasses -ja que no vol que descobreixi el seu secret: està presa i ha de tornar cada nit a la presó- entra en acció el seu amic Abel (Louis Garrel, que també dirigeix el film), pseudopoeta faldiller que treballa en una gasolinera. La seva vehement ajuda no fa més que complicar-ho tot encara més. El triangle amorós està servit, en un film que demostra que hi ha moltes formes d'estimar i que la sinceritat no és la millor aliada de l'amistat. Cineclub Vilafranca acull del 21 al 29 d'abril el Festival de Cinema d'Autor de Barcelona com a subseu del festival, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El regalo
Thriller domèstic sorprenent

Divendres 22, 19h.
Dissabte 23, 20,00h.
Dimecres 27, 21:15: (V.O.S.) Sala Zazie

Direcció i guió: Joel Edgerton
Intèrprets: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton.
Thriller. EUA, 2015. 108 min. Projecció en versió doblada i V.O. (anglès) subtitulada.

L'actor Joel Edgerton debuta en la direcció amb un thriller domèstic, tens i sorprenent. Simon i Robin són un jove matrimoni que busca un nou començament a la ciutat. Tot va com planejaven fins que les seves vides donen un gir inesperat quan es retroben amb Gordo, un antic company del col·legi de Simon. Aquesta sorprenent aparició farà que la seva fins llavors afable rutina es converteixi en un malson. Gordo començarà a fer misteriosos regals a la parella, desencadenant així una sèrie d'esdeveniments que revelaran un terrible secret ocult vint anys enrere i faran que Robin es pregunti si realment coneix el seu marit. Guanyador a Sitges del premi al millor actor per a Edgerton, El regalo és un thriller d'autor i un film intel·ligent, inquietant i, alhora, divertit per a l'espectador.

Demon
Una terrorífica obra pòstuma

Divendres 22, 21:15h (V.O.S.) Sala Zazie
Direcció: Marcin Wrona.
Guió: Marcin Wrona i Pawel Maslona.
Intèrprets: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Tomasz Schuchardt.
Thriller. POLÒNIA, 2015. 94'. Projecció en V.O. (anglès, polonès) subtitulada.

Una pel·lícula de terror o el reflex d'un país en descomposició? Les dues coses, tot i que aquí l'horror és atmosfèric i angoixant. Durant una boda a la Polònia profunda es van materialitzant les pors d'un grup social, les ferides d'un passat que no han acabat de cicatritzar. Recollint l'herència dels grans cineastes de l'est europeu dels anys seixanta i setanta, Demon és una pel·lícula obsessiva i dolorosa, una crònica política afilada alhora que un relat inquietant i pervers. Des de les primeres pel·lícules de Polanski o Kawalerowicz no es veia res semblant. El seu director, Marcin Wrona, va morir prematurament abans de l'estrena d'aquesta pel·lícula, que li ha reportat èxits a festivals d'arreu del món.

Madame Marguerite
Divertida sàtira sobre les convencions artístiques

Dissabte 23, 17,30h. (V.O.S.)
Diumenge 24, 19,00h.
Dimecres 27, 19,00h. Sala Zazie

Direcció: Xavier Giannoli
Guió: Xavier Giannoli i Marcia Romano.
Intèrprets: Catherine Frot, Christa Théret, André Marcon, Michel Fau
Comèdia. FRANÇA, 2015. 127 min. Projecció en versió doblada i V.O. (francès) subtitulada.

Marguerite Dumont és una amant de la música i l'òpera que viu a París els anys vint. Com cada any, fa una festa a la seva mansió que reuneix un gran nombre de convidats que tenen en comú el seu gust per la música. Allà, l'adinerada dama aprofita per cantar davant el seu cercle d'amics més íntim. El problema és que, tot i que ella creu que ho fa bé, la realitat és que canta molt malament i fora de to. Malgrat no tenir cap talent musical, ni el seu marit ni els seus amics s'atreveixen a explicar-li la veritat. Li han permès viure sempre en el seu món de fantasia. Però ara Marguerite està pensant a preparar-se per al seu pròxim concert davant del públic. Guanyadora de quatre premis Cèsar, incloent el de millor actriu, i present a la Secció Oficial del Festival de Venècia.

Les amigues de l’Àgata
Autoria catalana i talent prematur

Dijous 28, 20:15h Sala Zazie

Direcció i guió: Laia Alabat, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen.
Intèrprets: Marta Cañas, Carla Linares, Elena Martín i Victòria Serra.
Comèdia. ESPANYA, 2014. 70'. Projecció en V.O. (català).

Les amigues de l'Àgata està escrita i dirigida per quatre joves directores que assumeixen una autoria col·lectiva en la qual es dilueixen els rols, i que semblen reencarnar-se en les quatre joves protagonistes d'aquesta història amb la qual tothom podrà identificar-se. Una història iniciàtica que parla de la joventut, de la fi d'una etapa, de la pèrdua i la fidelitat, explicada de manera propera, màgica i delicada, allunyada dels tòpics. Rodada entre Barcelona -on abunden les nits que passen fent-la petar en portes de bars i en festes en terrasses- i la Costa Brava, les aventures de l'Àgata i les seves tres amigues de la infància evoquen vivències compartides i arrenquen somriures de complicitat. Pronostiquem onades d'empatia.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.