,
23/11/2016
Cinema
Una imatge de '10 años y divorciada'

Coses que passen avui

El cinema explica coses que passen avui. Com els matrimonis forçats al Iemen. En el marc dels actes del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista, que es fan a Vilafranca, projectem '10 años y divorciada', el testimoni cruel d'una nena manipulada des de la seva infantesa.

També us proposem, pel cap de setmana, 'Verano en Brooklyn', una d'aquelles històries sobre les petites misèries de la vida quotidiana que ens encanten. Sota la direcció d'Ira Sachs i amb un repartiment de luxe, la pel·lícula representa una mirada serena, tendra i sàvia envers les contradiccions humanes.

10 años y divorciada
Cruel testimoni d’una nena manipulada impunement des de la seva infantesa

Dijous 24 de novembre, 20.15h (V.O.S.)
Divendres 25 de novembre, 21.15h (V.O.S.) Sala Zazie

Direcció:Khadija al-Salami
Guió: Khadija al-Salami, Thierry David, Victor Credi.
Intérprets:Reham Mohammed, Adnan Alkhader, Sawadi Alkainai, Rana Mohammed.
Drama infantil. IEMEN. 2014. 96’. Versió idioma original.

Khadija al-Salami és la primera directora iemenita i ens descriu la seva pròpia experiència personal i la de moltes altres nenes que s’han vist obligades a casar-se, amb 8 o 10 anys, a canvi d’una dot per a la seva família i estalviar-se una boca que alimentar. La pel·lícula descriu el cas de la primera dona del seu país que va aconseguir el divorci amb 10 anys. “Vull divorciar-me” li diu al jutge mirant-lo fixament als ulls. Una història potent, commovedora i provocativa que mostra el paisatge acolorit i les tradicions d’un país gairebé desconegut, amb una certa càrrega poètica.

Verano en Brooklyn
Una mirada serena, tendra i sàvia envers les contradiccions humanes

Dissabte 26 de novembre, 20h
Diumenge 27 de novembre, 19h Sala Zazie

Direcció: Ira Sachs.
Guió: Ira Sachs, Mauricio Zacharias.
Intèrprets: Greg Kinnear, Paulina García, Jennifer Ehle, Michael Barbieri, Theo Taplitz, Alfred Molina.
Drama. EUA, 2016. 85’. Projecció en versió doblada.

De nou, el director de El amor es extraño, Ira Sachs, demostra la seva habilitat a l’hora d’aprofundir en les petites misèries de la vida quotidiana. L’amistat de dos adolescents d’orígens distints, que conviuen al mateix edifici del barri de Brooklyn, es posarà a prova quan una de les famílies hereta la botiga que té llogada de forma precària a un membre de l’altra família. El cinema espanyol està representat pel director de fotografia Óscar Durán (La soledad), col·laborador habitual de Jaime Rosales.

Ens veiem a la Zazie!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.